ΔΗΛΩΣΗ ΑΓΛΑΙΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗ

ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ/ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΡΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

 

Για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις μία εβδομάδα είχαμε ένα ακόμα επικίνδυνο «ξέσπασμα» από συγκεκριμένα στελέχη και στρατιώτες του στρατοπέδου «Μαρινέλη» στην Καλλονή Λέσβου.

 

Αυτή τη φορά αφορά ακούστηκε το εθνικιστικό και αλυτρωτικό σύνθημα: «Ήταν ένα καράβι, ένα αρματαγωγό, από τον Βόλο σάλπαρε να σπείρει πανικό. Πάει παραλία, πάει στην Μικρά Ασία, να σπείρει φλόγες και φωτιά σε όλη την Τουρκία», το οποίο ακούστηκε με ευθύνη και παρουσία στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Επαναλαμβάνουμε:Τα φαινόμενα αυτά είναι εξαιρετικά σοβαρά κι επικίνδυνα. Απαιτείται  άμεση διερεύνιση  και κυρίως η ομόθυμη, βροντερή καταδίκη από όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς νέους που υπηρετούν τη θητεία τους, από όλα τα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων. Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια συνθήματα και «κηρύγματα» μίσους από ανθρώπους που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η αποδοχή τέτοιων συμπεριφορών είναι αφενός έμμεση συμφωνία και συνενοχή και αφετέρου αποτελεί υπόθαλψη μισαλλόδοξων και εθνικιστικών θυλάκων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ειδικά για την ιστορία του Λεσβιακού λαού, είναι ντροπή να γίνεται ανεκτή η δράση εθνικιστικών ομάδων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ομάδων και πρακτικών που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και πρόσφατα καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν και για την εγκληματική τους δραστηριότητα.