Δήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που αντιστέκεται στην ισραηλινή θηριωδία και κατοχή διεκδικώντας ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, κατέθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Σάμου την Τρίτη 17 Οκτώβρη , η Λαϊκή Συσπείρωση, καλώντας ταυτόχρονα σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο φορέων του νησιού την Παρασκευή 20 Οκτώβρη στις 7 μμ στη Πλ. Πυθαγόρα.

Η δήλωση της Λαϊκής  Συσπείρωσης είναι η παρακάτω:

 

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

 

Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!

 

Αυτήν την ώρα βομβαρδίζεται ανηλεώς η Λωρίδα της Γάζας, με χιλιάδες νεκρούς και  τραυματίες, ενώ επίκειται και χερσαία εισβολή. Το  κατοχικό  κράτος του  Ισραήλ εισβάλλει για πολλοστή φορά στη Γάζα, στα 75 χρόνια της εγκληματικής κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών και των φρικαλεοτήτων σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, αμάχων και μικρών παιδιών, με  ωμότητες  από τους εποίκους, με το τείχος του αίσχους, με πάνω από 5.000 πολιτικούς κρατουμένους.

Με πρόσχημα την «τρομοκρατία», το κράτος – ορισμός της έννοιας τρομοκρατία,  μαζί με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε μας κουνούν το δάχτυλο, απαγορεύουν τη Παλαιστινιακή σημαία και τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης και επικαλούνται το δικαίωμα του Ισραήλ να σφάζει και να λεηλατεί τον Παλαιστινιακό λαό.

Τους υπενθυμίζουμε ότι εδώ είναι Ελλάδα, εδώ υπάρχει Κομμουνιστικό Κόμμα, υπάρχει λαός ανυπότακτος με μια τεράστια ιστορική παρακαταθήκη Εθνικής Αντίστασης και οι απειλές τους δεν πιάνουν.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό – χωρίς αστερίσκους και «ναι μεν αλλά» – και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά του στην αντίσταση και στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα που διεξάγει.

Καταδικάζουμε το διαρκές έγκλημα του κράτους του Ισραήλ και συντασσόμαστε με τον Παλαιστινιακό λαό για ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ στα σύνορα του ’67.

Για επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους και απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές.

Να επιστρέψει στην Ελλάδα η φρεγάτα «Ψαρά» και να  σταματήσει τώρα κάθε διευκόλυνση της ελληνικής κυβέρνησης προς το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Σας καλούμε στο συλλαλητήριο συνδικάτων και φορέων της Σάμου την Παρασκευή 20 Οκτώβρη στη Πλ. Πυθαγόρα.