Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ το Τουρνουά Φιλίας Μπάσκετ Παγορασίδων που διοργανώθηκε στην Σάμο το τριήμερο 7 ως 9 Ιουλίου με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης  και της τοπικής επιτροπής.

Το κλειστό Γυμναστήριο  γέμισε από κόσμο που παρευρέθηκε  και τις τρεις ημέρες προκειμένου να απολαύσει όμορφες αθλητικές στιγμές αλλά κυρίως για να χειροκροτήσει και να εμψυχώσει την εθνική ομάδα που κατάφερε να  κατακτήσει τη δεύτερη θέση.

Συγκεκριμένα η Εθνική παγκορασίδων νίκησε 53-40 την Ιταλία και με 2-1 νίκες πήρε την δεύτερη θέση στο τουρνουά Φιλίας που διοργάνωσε η ΕΟΚ στην Σάμο .

ΕΛΛΑΔΑ (Μπακογεώργος): Γούλα 9, Πολυμένη 5, Δερμιτζάκη, Λέξα, Σακελλαρίου 4, Μποσγανά 7, Καστρινάκη, Παπαροϊδάμη, Σκουμπάκη, Λιγνού 2, Παπαδοπούλου 7, Χατζηλεοντή 19 (13ρ), Χατζηαντωνίου (παίκτρια του ΠΜΑΣ ΚΟΥΡΟΣ) η οποία είχε επιλεγεί από τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας να συμμετέχει στις προπονήσεις αλλά και να παίξει στον τελευταίο αγώνα.

Η  Εθνική Παγκορασίδων συνόδευσε την πρώτη της παρουσία στο Τουρνουά Φιλίας στη Σάμο με νίκη επί της Ισπανίας και μάλιστα στο νήμα όπως δείχνει και το τελικό 46-45.

Τη δεύτερη μέρα στην αναμέτρηση με την Γαλλία το σκορ ήταν υπέρ της Γαλλίας  και διαφορά 20 πόντων ενώ την τρίτη ημέρα η Ελλάδα κέρδισε την Ιταλία   με  σαφές προβάδισμα καθόλη τη διάρκεια του αγώνα που κατέληξε στην υπεροχή της Εθνικής μας ομάδας με τελικό σκορ 53- 40.

 Η Γαλλία έκανε το 3/3 και πήρε την πρώτη θέση αφού πάντως δυσκολεύτηκε αρκετά από την εξαιρετικά ανταγωνιστική Ισπανία (66-63)

 

TEΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

  1. ΓΑΛΛΙΑ   210-151  3-0   6
  2. ΕΛΛΑΔΑ  145-151   2-1   5
  3. ΙΣΠΑΝΙΑ  177-155  1-2   4
  4. ΙΤΑΛΙΑ    125-200   0-3   3


Η Ιωάννα Χατζηλεοντή ήταν η πρώτη σκόρερ στο τουρνουά Φιλίας με 51πόντους ενώ ήταν και η κορυφαία ριμπάουντερ (31)

 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση  του τουρνουά   έγινε η απονομή των μεταλλίων  στις τέσσερις ομάδες. Η διοργανώτρια Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης   και η Τοπική Επιτροπή  Σάμου ευχαρίστησαν την Περιφερειακή Ενότητα και κυρίως τον Αντιπεριφερειάρχη  Σάμου Νίκο Κατρακάζο  για την οικονομική στήριξη της διοργάνωσης και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις στο νησί.