Αυξάνονται  οι πιέσεις στην  Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου με τον αριθμό των διαμενόντων να έχει αγγίξει τους 4.300. Ένα από τα σημαντικά προβλήματα που καταγράφονται στην υπερδομή των 45 εκ. ευρώ είναι αυτό της ελλιπούς  υδροδότησης αφού παρά την ανάληψη του έργου της προμήθειας νερού από ιδιώτη  συνεχίζει  και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου να μεταφέρει καθημερινά βυτία προκειμένου να γεμίσουν οι δεξαμενές που είναι άδειες.

Εξάλλου το θέμα της ραγδαίας αύξησης των μεταναστών στο νησί  ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή  στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου με τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτριο Ιατρίδη και τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Στάντζο παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κολλάρου Γ. και του Αντιδημάρχου κ. Διονυσίου Γ.

Συζητήθηκαν τα μέτρα αποσυμφόρησης του νησιού λόγω των αυξημένων ροών που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα. Για  άλλη μία φορά δόθηκε η υπόσχεση ότι θα υπάρξει άμεση αποχώρηση 500 μεταναστών από τη Δομή κάτι ωστόσο που είχε αναφέρει και ο Υπουργός Μετανάστευσης στον Βουλευτή του Νομού χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει.
Αντιθέτως   οι μεταναστευτικές ροές είναι καθημερινές με την τελευταία άφιξη να καταγράφεται  το  πρωί της Κυριακής . Συγκεκριμένα το Λιμενικό εντόπισε 40 αλλοδαπούς ανοικτά της Σάμου, στην πλειοψηφία τους Παλαιστινιακής και Συριακής καταγωγής. Τα στελέχη του λιμενικού τους περισυνέλεξαν με ασφάλεια και τους μετέφεραν στο λιμάνι Μαλαγαρίου από όπου τους παρέλαβαν αστυνομικοί προκειμένου να τους μεταφέρουν στη ΚΕΔ του νησιού. Να σημειώσουμε ότι τρεις εξ αυτών μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο καθώς ένας άνδρας είχε υποστεί κάταγμα στο πόδι ενώ ακόμη ένας όπως και μία γυναίκα είχαν υποθερμία.
Τέλος  το βράδυ του Σαββάτου η Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε ότι 30χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος Φ/Γ πλοίου σημαίας Παλάου, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Σάμου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Ακτοφυλακής, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή δεν κατέστη δυνατή η μετεπιβίβασή του, με αποτέλεσμα να απογειωθεί ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στον Κρατικό Αερολιμένα Σάμου.

Στη συνέχεια, παρελήφθη χωρίς τις αισθήσεις του από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.