Δεν επηρεάζει τον Κέρκη η απόφαση της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του ΣΦΠ Χανίων σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του προπονητή της τοπικής ομάδας. Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΦΠ Χανίων  με δική του απόφαση γνωστοποίησε την αποχώρηση του από το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας του Α1 υποομίλου μέσω επιστολής που έστειλε στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης( Ε.Ο.ΠΕ).
Ο λόγος για τον οποίο αποχώρησε η ομάδα των Χανίων πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος είναι οικονομικός.Τα έξοδα δεν μπορούν να καλυφθούν δεδομένου ότι το κόστος είναι υψηλό για να μπορέσει να αντεπεξέλθει μία ομάδα από τη περιφέρεια όπως αυτή των Χανίων.Αυτός εξάλλου ήταν και ο λόγος που αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος αγώνα της δέκατης τέταρτης αγωνιστικής με την ανδρική ομάδα βόλεϊ του Κέρκη Μαραθοκάμπου καθώς δεν κατέστη δυνατό να μεταβεί η ομάδα των Χανίων στο νησί της Σάμου.
Με δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Σαμιακής Τηλεόρασης, ο προπονητής του Κέρκη Μαραθοκάμπου,Θανάσης Πανούσος, επισήμανε << Δεν επηρεάζει ούτε θετικά ούτε αρνητικά( η αποχώρηση των Χανίων) διότι ήδη ήταν αρκετά κάτω από το Κέρκη και είχαν αποδυναμωθεί και από παίκτες >> . Ωστόσο, πρόσθεσε <<Τίποτα δεν εξασφαλίζει (την παραμονή της ομάδας του Κέρκη στην κατηγορία) γιατί τα ματς που απομένουν είναι ίδια σχεδόν και για την ομάδα της Καλαμάτας που αυτή τη στιγμή είναι ο κύριος ανταγωνιστής μας>>. Επιπλέον, υπογράμμισε <<Τα Χανιά αποχώρησαν λόγω του κόστους και λόγω του ότι προφανώς είχαν μηδαμινές ελπίδες παραμονής.
Επίσης επειδή έχουν καλή ομάδα Παίδων προτίμησαν να σώσουν αυτά τα 2.500€ περίπου στο να ταξιδέψει η παιδική ομάδα στα τελικά του πανελληνίου παιδικού πρωταθλήματος παρά στην ανδρική(ομάδα) η  οποία δεν είχε ελπίδες παραμονής.Εύχομαι να μην υπάρχουν τέτοια ,όμως γενικά αυτό για μας δεν είναι ευχάριστο. Θέλουμε να παίζουμε και να χαιρόμαστε με όλους γιατί αυτό είναι καλό για το άθλημα μας>>.
Τέλος, ο προπονητής του Κέρκη αναφέρθηκε και στο αν η ομάδα του αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα όπως η ομάδα των Χανίων(ως πρόσφατο παράδειγμα)<< Το οικονομικό είναι πάντα ένα αγκάθι για τις νησιώτικες ομάδες καθώς χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και στήριξη από την τοπική κοινωνία.Μεχρι τώρα έχουμε ανταπεξέλθει με πολύ κόπο και αυτό θα γίνει ως το τέλος.Εδω που φτάσαμε δεν θα τα παρατήσουμε>>.
Ο επόμενος αγώνας της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του  Κέρκη  Μαραθοκάμπου θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο(24/2) και ώρα 16:00, στο κλειστό γυμναστήριο του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρου, με την ομώνυμη  ομάδα του ΟΦΗ.
Ηλιάνα Τζούφα