Μειωμένες κατά 10% καταγράφονται  οι αφίξεις επισκεπτών μέσω αεροπορικών πτήσεων εξωτερικού- εσωτερικού στην Σάμο  σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων  του νησιού Γιώργος  Χατζηδημητρίου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του 2000fm «Στις δέκα με τόνο».

Ως Τις 30 Σεπτεμβρίου  του 2022 έφτασαν στην Σάμο 120.000 όταν το ίδιο διάστημα το 2019 είχαν έρθει 133.000 και όταν το ρεκόρ των αφίξεων  στο νησί ήταν οι 190.000 .

Να σημειώσουμε ότι οι 20.000 τουρίστες διέμειναν στο νέο ξενοδοχείο casa cook κάτι που καταδεικνύει ότι η μείωση θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν δεν υπήρχε η νέα μονάδα. Ο κ. Χατζηδημητρίου  τόνισε με έμφαση ότι πρέπει να υπάρξει  μία στοχευμένη προσπάθεια που θα προκύψει μέσα από  μία σοβαρή συζήτηση μεταξύ των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων με τους αντίστοιχους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Ένωσης   Ξενοδόχων πρότεινε να υπάρξει μια    συζήτηση  με φορείς του τουρισμού από την Περιφέρεια  Νοτίου Αιγαίου η οποία  σημειώνει ρεκόρ στον τομέα του τουρισμού.