ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

 

Θέμα:  Να δοθεί ποσόστωση στις πανελλαδικές για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Σάμου

 

Από τις 30 Οκτωβρίου και τον καταστροφικό σεισμό οι μαθητές της Σάμου ζουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση σε συνδυασμό με την πανδημία του κορονοϊού και την συνεχόμενη τηλεκπαίδευση.

Πρόκειται για μια κατάσταση ιδιαίτερα στρεσογόνα, αφού στα προβλήματα που δημιουργεί η τηλεκπαίδευση στην κοινωνικοποίηση και τη μαθησιακή διαδικασία των μαθητών προστέθηκε και το σοκ από το σεισμό και ο χαμός των δύο μαθητών.

Ειδικά για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη αφού μέσα σε όλες αυτές τις συνθήκες καλούνται να προετοιμαστούν για τις πανελλήνιες παλεύοντας καθημερινά με τις αντιξοότητες και τη δυνατότητα σύνδεσης, την προσαρμογή σε άλλο οικιακό περιβάλλον για όσους αναγκάστηκαν να αλλάξουν σπίτι ή και με τη διαβίωση σε σπίτια που έχουν υποστεί ζημιά και τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό.

Θεωρούμε απαραίτητη τη λήψη μέτρων που θα ανακουφίζουν και αν μη τι άλλο θα διευκολύνουν τα μαθητές της Γ΄ Λυκείου ώστε να δώσουν τις εξετάσεις τους με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους.

Ερωτάται η κ. Υπουργός, θα υπάρξει ρύθμιση – μέριμνα ώστε να υπάρξει ποσόστωση στις πανελλαδικές για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Σάμου, όπως και των άλλων σεισμόπληκτων περιοχών;

 

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία

Μανωλάκου Διαμάντω

Συντυχάκης Μανώλης