Θέμα«Υλοποίηση Βιωματικών Εργαστηρίων Ομάδων Γονέων του 2ου Γυμνασίου Σάμου»

 

Το 2ο Γυμνάσιο Σάμου θα υλοποιήσει Εργαστήρια ‘Ομάδων Γονέων’, τα οποία θα επιμεληθούν και θα συντονίσουν τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού του Σχολείου, κα. Ίσσαρη Βασιλική (Ψυχολόγος) και κα. Κατζανού Παναγιώτα (Κοινωνική Λειτουργός).

Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν για τέσσερις συναντήσεις στον χώρο του 2ου Γυμνασίου Σάμου (αίθουσα Α1) και ώρες 18:00 με 20:00 ως εξής: Τρίτη 21/11, Τρίτη 19/12, Τρίτη 9/1/2024 και Τρίτη 23/1/2024.

Τα εργαστήρια θα περιλαμβάνουν τόσο θεωρητική παρουσίαση, όσο και βιωματικές ασκήσεις. Οι βασικές θεματικές που θα παρουσιαστούν είναι: 1) Η εφηβεία και τα προβλήματα που αναδύονται σε αυτή, 2) Οριοθέτηση εφήβων, 3) Τρόπος επικοινωνίας με εφήβους / Δυνατότητες Συνεργασίας Οικογένειας – Σχολείου, 4) Σχολικός εκφοβισμός.

Οι ομάδες γονέων απευθύνονται στους γονείς που πιστεύουν ότι οι σχέσεις με τα παιδιά είναι δυσλειτουργικές αλλά και σε γονείς που επιθυμούν να μοιραστούν σκέψεις, συναισθήματα, προβληματισμούς ώστε να μάθουν να απολαμβάνουν το ρόλο τους χωρίς να διακατέχονται από διαρκές άγχος, φόβο και ενοχές ότι δεν είναι οι «τέλειοι» γονείς.

Τα εργαστήρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν τόσο γονείς και κηδεμόνες του 2ου Γυμνασίου Σάμου, όσο και γονείς-κηδεμόνες μαθητών οποιουδήποτε άλλου σχολείου καθώς και εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Όσοι ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του 2ου Γυμνασίου Σάμου 22733 50265 ή στο μέιλ του σχολείου: mail@2gym-samou.sam.sch.gr