Συμπλοκή μεταξύ Αφγανών και Σύρων σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα σε κεντρικό δρόμο της Σάμου πλησίον του Δημοτικού κήπου. Συγκεκριμένα δύο ομάδες μεταναστών, περίπου 20 ατόμων, θέλοντας να λύσουν διαφορές, ήρθαν στα χέρια, ξυλοκοπήθηκαν και έβγαλαν μαχαίρι με αποτέλεσμα τρεις μετανάστες να τραυματιστούν σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Οι δύο τραυματίες έπεσαν στο έδαφος, ενώ ο τρίτος τραυματίας αιμόφυρτος και μαχαιρωμένος στην πλάτη, άρχισε να τρέχει. Μην αντέχοντας τον πόνο σταμάτησε στην πιάτσα των ταξί στην παραλιακή λεωφόρο, έχοντας τάσεις λιποθυμίας.
Στα δύο σημεία έσπευσε το ΕΚΑΒ, τους περισυνέλεξε και τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Σάμου για την παροχή πρώτων βοηθειών. Εκεί βρέθηκαν και άνδρες της Αστυνομίας και του Λιμενικού για τη διακρίβωση στοιχείων. Ο ένας εκ των τραυματιών βρίσκεται ήδη στο χειρουργείο.

Εξάλλου ένταση επικρατεί μέχρι αυτή την ώρα στο ΚΥΤ και συγκεκριμένα στην νότια πύλη . Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται εκεί ενώ ζητήθηκε η συνδρομή και του στρατού.
Η κατάσταση στην πόλη της Σάμου φαίνεται πλέον να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Κανείς δεν ακούσει, κανείς δε συγκινείτε. Ο κ. Χρυσοχοίδης αποφάσισε ότι τα νησιά του Αιγαίου δε χρειάζονται επιπλέον αστυνομικούς και δεν έστειλε ούτε έναν αστυνομικό στην Σάμο παρά τη δέσμευση για 20 μεταθέσεις. Οι αστυνομικοί έχουν φτάσει στα όρια τους , όπως και οι λιμενικοί. Η πόλη χρειάζεται αστυνομικούς για να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Όποιοι δε καταλαβαίνουν ότι πρέπει άμεσα να φύγουν όσοι δεν έχουν προσφυγικό προφίλ η να μεταφερθούν σε κλειστά κέντρα οι παραβατικοί φαινόμενα όπως το αποψινό θα πολλαπλασιάζονται.