Εξιχνίαση κλοπής Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, υπόθεση διάρρηξης –κλοπής, σε οικία 59χρονου αλλοδαπού, που διαπράχθηκε πριν από ένα χρόνο περίπου, στην ευρύτερη περιοχή του Βαθέος στη Σάμο.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας αλλοδαπός ηλικίας 18 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, που πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, προέκυψε ότι ο 18χρονος, μπήκε στην προαναφερόμενη οικία παραβιάζοντας παράθυρο και αφαίρεσε οικιακά σκεύη, ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και ένα χρηματοκιβώτιο, που περιείχε έγγραφα.

Διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Σύλληψη δύο (2) ατόμων στη Σάμο για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας Συνελήφθησαν, σήμερα (01-02-2019) στο Βαθύ της Σάμου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Αστυνομικού Τμήματος Σάμου, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής και για αντίσταση.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, βραδινές ώρες χθες (31-01-2019) οι συλληφθέντες, δρώντας από κοινού με ένα ακόμη άτομο, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, προσπάθησαν να μπουν σε κατάστημα 37χρονου ημεδαπού, στην παραπάνω περιοχή, με σκοπό την κλοπή, χωρίς ωστόσο να το κατορθώσουν.

Οι δράστες εντοπίστηκαν άμεσα από αστυνομικούς, ενώ προέβαλλαν αντίσταση προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου διενεργείται προανάκριση.