Σύλληψη ενός ατόμου στη Σάμο, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

 

Συνελήφθη, προχθές (01-09-2018) στο Βαθύ της Σάμου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 47 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα μέχρι  τώρα στοιχεία της έρευνας, ο 47χρονος προσπάθησε με ενέργειές του, να διευκολύνει την παράνομη απομάκρυνση 22χρονης αλλοδαπής, ακτοπλοϊκώς από το νησί της Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

 

Σύλληψη ενός ατόμου στον αερολιμένα της Σάμου, για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου

 

Συνελήφθη, προχθές (01-09-2018) στον αερολιμένα της Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 28 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Ειδικότερα, ο 28χρονος προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Σουηδία, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικά έγγραφα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, διαβατήριο και άδεια παραμονής, παλαιστινιακών και σουηδικών Αρχών αντίστοιχα, τα οποία όπως διακριβώθηκε, ανήκουν σε διαφορετικό πρόσωπο.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου διενεργείται προανάκριση.