Η Φωτόνησος Τεχνών & Πολιτισμού συνεχίζει το έργο της ψηφιοποίησης οικογενειακών αρχείων επεκτείνοντάς το στις Κοινότητες: Λέκκας, Υδρούσσας, Πλατάνου, Καστανιάς, Μαραθοκάμπου, Κοσμαδαίων, Κουμαιίκων, Σκουραιίκων, Καλλιθέας, Δρακαίων και Νεοχωρίου. Συνεχίζεται επίσης για τις Κοινότητες Καρλοβασίου, Κοντακαιίκων, Κονταιίκων και Αγίων Θεοδώρων, από τις οποίες έχει ήδη ψηφιοποιηθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός αρχείων.

Άμεσος σκοπός είναι η συγκέντρωση αρχείων ώστε να μπορέσουμε να συμπεριλάβουμε τα παραπάνω χωριά στο επερχόμενο Φεστιβάλ Τεχνών Σάμου – Ανατολικό Άκρο, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2023, πραγματοποιώντας μικρές, ευέλικτες εκθέσεις φωτογραφίας.

Τα αρχεία δίδονται επίσης σε ψηφιοποιημένη μορφή στους καλλιτέχνες που κατά καιρούς συνεργαζόμαστε, ώστε να αποτελέσουν υλικό καλλιτεχνικής δημιουργίας και ευελπιστούμε να αξιοποιηθούν στο μέλλον για ιστορικούς και ερευνητικούς σκοπούς.

Για την ψηφιοποίηση των οικογενειακών σας αρχείων μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα socialmedia της Φωτονήσου, στο mail: photonisos@gmail.com και στο τηλέφωνο 6974367418.