Θα ήταν γελοίο αν δεν ήταν τραγικό : η κυβέρνηση σέρνει στα δικαστήρια υγειονομικούς γιατί απαιτούν …  να εφημερεύουν !

Πάνος Παπανικολάου ΓΓ ΟΕΝΓΕ – μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ, 13/1/22

Η σημερινή (13/1/22) απεργία των υγειονομικών του Παίδων Πεντέλης έχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ αίτημα : να συνεχίσουν να εφημερεύουν για να προσφέρουν στην δημόσια Παιδιατρική περίθαλψη. Μάλιστα δεν αρνούνται ούτε καν την αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο του δυνατού. Το μόνο που ζητούν είναι να μην αποσυρθεί το νοσοκομείο από τις γενικές εφημερίες.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αντί να συναισθανθεί στοιχειωδώς την αγωνία ενός πολύ μεγάλου πληθυσμού (Ανατολική Αττική από Λαύριο ως Ωρωπό, Βόρεια Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες, Βοιωτία κλπ) που έχει εξοργιστεί με την απόσυρση του Παίδων Πεντέλης από τις γενικές εφημερίες , προχωρά σήμερα στο πρωτοφανές : δικαστική προσφυγή ενάντια σε μια απεργία υγειονομικών που έχει ως μοναδικό αίτημα «εμείς θέλουμε να εφημερεύουμε» γιατί το κράτος τους διατάζει να μην εφημερεύουν. Πραγματικά, θα ήταν γελοίο αν δεν ήταν τραγικό. Έτσι η κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα πως το δικό της μοναδικό μέλημα είναι η πλήρης διάλυση της δημόσιας Παιδιατρικής περίθαλψης προς δόξαν της κερδοσκοπίας ιδιωτών κλινικαρχών όπου θα οδηγούνται εκβιαστικά γονείς να πληρώνουν αδρά λόγω της ασφυξίας που επικρατεί στα δύο εναπομείναντα Παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής τα οποία μάλιστα χωροταξικά βρίσκονται όχι απλά στην ίδια περιοχή αλλά το ένα δίπλα στο άλλο.

Το ποτήρι ξεχείλισε. Η αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζόμενων του Παίδων Πεντέλης δεν είναι υπόθεση μόνο των υγειονομικών αλλά ολόκληρου του λαού.