ΛΑ’Ι’ΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ                                          

15-11- 2021

                                                                      

Κύριε πρόεδρε παρακαλούμε να ενημερώσετε το δημοτικό συμβούλιο ότι η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα πάρει μέρος στη σημερινή συνεδρίαση και να αναγνώσετε στο σώμα την παρακάτω δήλωσή μας, που εξηγεί τους λόγους της απουσίας μας.

Ευχαριστούμε

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μανώλης Παχυμανώλης,  Κώστας Τζίχας 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

Το  “κακοστημένο σόου” της κυβέρνησης με φόντο τη Σάμο για το “επίτευγμα” της γιγάντιας φυλακής προσφύγων, συνεχίζεται….. Μαζί και το πήγαινε – έλα διαφόρων παραγόντων ελλήνων και ξένων.

“Ευγενικός χορηγός”  η δημοτική αρχή Ανατολικής Σάμου που παζάρεψε την απαίτηση του Σαμιακού λαού για  «Κλείσιμο του ΚΥΤ της αθλιότητας στο Βαθύ   και  άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών για τις χώρες προτίμησής τους» και την αντάλλαξε με ένα  …..πολλά υποσχόμενο για το άμεσο μέλλον, στρατόπεδο συγκέντρωσης και εγκλωβισμού χιλιάδων θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων , λίγα χιλιόμετρα έξω από τη πόλη.

Μακριά και κόντρα  στον αγώνα του λαού, ο οποίος δεν νομιμοποιεί με κανένα τρόπο αυτό το «έκτρωμα της καταστολής», όσοι πρωθυπουργοί και υπουργοί κι’ αν έρθουν.

Τώρα στον – ακόμη έναν –  “γύρο του θριάμβου” του κ. Μηταράκη , η δημοτική αρχή,  μας καλεί να παραστούμε και να υποβάλλουμε τα σέβη μας , με πρόσχημα την «Συζήτηση για την αποκάθαρση , αποκατάσταση του περιβάλλοντος και μεταβίβαση  του οικοπεδικού χώρου του πρώην ΚΥΤ Σάμου».  Δηλαδή για τα αυτονόητα.   Αλήθεια;

Μα αυτό το θέμα,  υποτίθεται ότι ήταν λυμένο από τη κυβέρνηση. Έτσι διαβεβαίωνε ο δήμαρχος.

Τώρα τι; Χρειάζονται νέες διαπραγματεύσεις;

Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχουμε να συζητήσουμε και να διαπραγματευθούμε τίποτα. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Εδώ και τώρα να καθαριστεί ο χώρος με ευθύνη της κυβέρνησης, να απομακρυνθεί εκτός νησιού όλος αυτός ο όγκος των υλικών που αλλιώς θα «πνίξει» τον ΧΥΤΑ, να αποδοθεί ο χώρος του υπουργείου Άμυνας στο δήμο και να αποζημιωθούν  οι ιδιοκτήτες των κτημάτων στο 100% της ζημιάς. (Για τα δένδρα που κόπηκαν, τις εγκαταστάσεις τους και τις περιφράξεις που καταστράφηκαν  και  με υπολογισμό της παραγωγής για όλα τα έτη κατάληψής τους).
  • Να καταργηθούν και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά.
  • Να γίνονται σεβαστά όλα τα δικαιώματα των προσφύγων και να παρέχεται η νομική και οποιαδήποτε συνδρομή για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών ασύλου.
  • Να απεγκλωβίζονται άμεσα οι πρόσφυγες και μετανάστες για τις χώρες προτίμησής τους.

Να οργανωθούν με ευθύνη του ΟΗΕ και της Ε.Ε οι διαδικασίες καταγραφής και ασύλου στη Τουρκία και από κει να φεύγουν για τις χώρες που επιθυμούν. Για να σταματήσει –μεταξύ άλλων– η «εργαλειοποίηση» εκ μέρους της Τουρκίας, την οποία υποτίθεται ότι καταγγέλλουν κυβέρνηση και Ε.Ε αλλά στη πράξη την ενθαρρύνουν.