Μία υπέροχη σχολική γιορτή  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Χώρας .

Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά  καθώς ο διευθυντής του σχολείου ο κ. Παναγιώτης Ζαβουδάκης  μετά από 38 χρόνια πλούσιας εκπαιδευτικής  δράσης   συνταξιοδοτείται.

Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στην μακρόχρονη πορεία του στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς διατέλεσε προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  και ήταν ο μοναδικός ως σήμερα πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και  Νηπιαγωγών   με 14 θητείες.

Ο κ. Ζαβουδάκης ευχαρίστησε την οικογένειά του που τον στήριξε  όλα τα χρόνια σε υπερβάσεις ωραρίων που υπήρχαν  καθώς επίσης  και τους συναδέλφους του στο σχολείο της Χώρας  και όλους όσους συνεργάστηκε μαζί τους  για τη βελτίωση των συνθηκών στα σχολεία του νομού.

Ζήτησε συγνώμη από τους γονείς των μαθητών  που δεν κατάφερε    να γίνει ίσως αρκετά πιεστικός ώστε  να  ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης  των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό της 30ης του Οκτώβρη του 2020.

Οι συνάδελφοί του με την σειρά τους αναφέρθηκαν με τα καλύτερα  λόγια  στο διευθυντή του σχολείου τους  και έγινε ανταλλαγή δώρων  και η επίδοση αναμνηστικής πλακέτας  στον κ. Ζαβουδάκη.

Στην συνέχεια οι  παρευρισκόμενοι γονείς των παιδιών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους μαθητές που τραγούδησαν  χόρεψαν και έπαιξαν παιχνίδια.

Ακολούθησε μία  μοντέρνα χορογραφία   της κας Ελένης Παντελούκα, παραδοσιακοί χοροί της Σάμου και της Ικαρίας και στο τέλος  εκπαιδευτικοί , γονείς και μαθητές  χόρεψαν σχηματίζοντας έναν μεγάλο κύκλο.

Στις αίθουσες της ΣΤ τάξης  υπήρχε έκθεση ζωγραφικής  την οποία μπορούσαν να  δουν οι γονείς και οι παρευρισκόμενοι.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με  τα παιδιά της ΣΤ τάξης να χαρίζουν μία ζωγραφιά στον δάσκαλό τους αποχαιρετώντας τον με μια μεγάλη αγκαλιά.