Ο υποβλητικός χώρος του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου στο Πυθαγόρειο  επιλέχτηκε φέτος  από  τον Tour Operator Apollo με σκοπό την ενημέρωση  για το τουριστικό ρεύμα από την Σκανδιναβία αλλά και την  απονομή βραβείων ποιότητας σε ξενοδοχειακές μονάδες της Σάμου.

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση που γίνεται για 4η χρονιά , η  εμπορική διευθύντρια του Apollo, κα Νίνα Χόρνεβαλ, συνοδευόμενη από επιτελείο στελεχών,  παρουσίασαν τη δυναμική που έχει αναπτύξει το Apollo στη χώρα μας.  Τον εναρκτήριο χαιρετισμό στην τελετή έκανε  ο ιδιοκτήτης του Rhenia Tours, συνεργάτης του Apollo στη Σάμο, κ. Δημήτρης Κασμιρλής.

 

Oι μεγάλες κλιματικές αλλαγές που έφεραν υψηλές θερμοκρασίες στις χώρες της Σκανδιναβίας  από όπου  προέρχονται οι πιο πιστοί πελάτες της Σάμου αλλά και η εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος  που κυρίως εναντιώνεται στη χρήση του αεροπλάνου ως μεταφορικού μέσου είναι κάποιοι από τους σοβαρότερους λόγους που  ο Tour Operator Apollo  κατέγραψε  ως την αιτία για την μείωση του τουριστικού προϊόντος.

Η κα Χόρνεβαλ και οι συνεργάτες της αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στους λόγους που ενώ η Σκανδιναβία είναι μια αγορά 25 εκ. ανθρώπων είναι σημαντική γιατί οι Σκανδιναβοί διαθέτουν την κουλτούρα των διακοπών ακόμη και τρεις η τέσσερις φορές το χρόνο.

H κ. Χόρνεβαλ  εστίασε επίσης στα νέα δεδομένα των απαιτήσεων των πελατών που απαιτεί από τους ξενοδόχους να διαθέτουν συνεχώς νέες  υπηρεσίες στα καταλύματα τους.

Το σημαντικό και ευχάριστο που αφορά στο νησί μας, όπως είπε η εμπορική διευθύντρια του APOLLO  είναι ότι η Σάμος βρίσκεται στην υψηλότερη θέση, από τις περιοχές που προτείνονται για επίσκεψη από τους ίδιους τους πελάτες, ξεπερνώντας άλλους γνωστούς προορισμούς της Ελλάδας.

 

Αξίζει να αναφερθεί, είπε,  ότι αναμένονται το 2020 στη Σάμο πάνω από 15.000 επισκέπτες από τον μεγάλο αυτό tour operator Στη συνέχεια της βραδιάς δόθηκαν τα βραβεία στους ξενοδόχους του νησιού, τα οποία οι ίδιοι οι πελάτες, με τις παρατηρήσεις τους και τα σχόλιά τους επιβραβεύουν κάθε χρόνο. Τα βραβεία αφορούσαν τις κατηγορίες 2+, 3, 3+ και 4.

Συγκεκριμένα στην κατηγορία  2:

το χάλκινο έλαβαν  το  Aeolis Hotel  και το katerina Hotel,  το αργυρό το  Hotell Angela Beach  και το χρυσό το Polyxeni Hotel .

Στην κατηγορία  3:

το χάλκινο πήρε το Anthemis Hotel , το αργυρό το Agrilionas  και το χρυσό το Olympia Village.

Στην κατηγορία 3 plus:

το χάλκινο έλαβε  το ξενοδοχείο   Glicorisa,το αργυρό  το Kouros  και το χρυσό τοArchangelos Village .

Τέλος  στην κατηγορία 4:

το αργυρό δόθηκε στο ξενοδοχείο Samaina Inn και το χρυσό στο Arion Hotel.