Εκατό  και πλέον μελισσοκόμοι συμμετείχαν στο σεμινάριο έξι ημερών που πραγματοποίησε  ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Σάμου. Το σεμινάριο αφορούσε στην βασιλοτροφία και τους μελισσοκομικούς χειρισμούς με εισηγητή  τον βασιλοτρόφο, μελισσοκόμο και δάσκαλο βασιλοτροφίας στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών Θεόδωρο Πασχίδη.

Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν μεγάλο για τις νέες μεθόδους, για τα προϊόντα του μελιού και αυτό διαφάνηκε από τις ερωτήσεις και την επικοδομητική συζήτηση που υπήρχε στο τέλος κάθε συνάντησης.Ο κ. Πασχίδης έδειξε ενθουσιασμένος με την φύση της Σάμου και προέτρεψε τους μελισσοκόμους να ασχοληθούν με τη βιολογική καλλιέργεια ώστε να  δώσουν υπεραξία στο προϊόν.

Το πρόγραμμα  των σεμιναρίων περιελάμβανε ομιλίες του καθηγητή στο Καρλόβασι  και στο Βαθύ. Στην λήξη του σεμιναρίου βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος ο οποίος  αναφέρθηκε στην μοναδικότητα του προϊόντος και υποσχέθηκε ως   Περιφέρεια   να προχωρήσει  στην προμήθεια και διανομή ειδικών μελισσοκομικών φυτών, αλλά και να βοηθήσει στη προώθηση του προϊόντος στο πλαίσιο της διασύνδεσης των προϊόντων του πρωτογενή τομέα με το τουρισμό.