Τον απολογισμό των πολιτιστικών δράσεων των σχολικών δραστηριοτήτων έκανε η ΔΙΔΕ την Τετάρτη 23 Μαίου στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Την εκδήλωση άνοιξε με έναν σύντομο απολογισμό η υπεύθυνη καθηγήτρια Σοφία Λασκαρίδου. Στη συνέχεια προβλήθηκε σε βίντεο η θεατρική παράσταση που δόθηκε από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου με τίτλο «Εμείς και ένα βιβλίο», με προλόγιση από τον μαθητή Χρήστο Τζανή και υπεύθυνες καθηγήτριες τις Σοφία Κουμούτση και Κυριακή Χατζησάββα.

Η ορχήστρα και χορωδία των 1ου και 2ου Γυμνασίου, στα πλαίσια του προγράμματος παρουσίασε «Τα είδη της μουσικής μέσα από το τραγούδι» με υπεύθυνους καθηγητές τον Γιώργο Κουμαραδιό, Χριστίνα Γρηγοροπούλου και Αθανασία Σταυροπούλου.

Η ορχήστρα περιελάμβανε βιολί,λύρα,σαξόφωνο, κιθάρες, πιάνο και ντράμς.

Στο τέλος έγινε στα πλαίσια του προγράμματος «Αλληλοδιδακτικόν χοροδιδασκαλείον», με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Ευαγγελία Λυκουρίνου και Χριστίνα Γρηγοροπούλου, Ευθύμιο Ευαγγέλου, Αγγελική Χασιώτη και Ξανθή Μακρή, επίδειξη τριών ελληνικών παραδοσιακών χορών.

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής από την δ/ντρια του 1ου Γυμνασίου ΄Εφη Κόντη και χαιρετισμό από την Πατρίτσια Χατζηϊωαννίδου, δ/ντρια του 2ου Γυμνασίου.