Με αφορμή τον χθεσινό αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων της νέας  χορευτικής  περιόδου του Πολιτιστικού Συλλόγου ¨Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ¨, ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος παρουσίασε τα έργα που υλοποιούνται και προγραμματίζονται για το Άνω Βαθύ.

Στην σύντομη παρέμβαση του ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην σημασία του πολιτισμού καθώς επίσης και σε ουσιαστικά έργα υποδομών για την εξασφάλιση της  απρόσκοπτης  υδροδότησης  του Άνω Βαθέος  με την ολοκλήρωση της νέας γεώτρησης Βλαμαρής, καθώς επίσης και στην ολοκλήρωση των μελετών των δικτύων ακάθαρτων και όμβριων υδάτων της Δημοτικής Ενότητας Βαθέος αλλά και την ολοκλήρωση της Αρχιτεκτονικής Μελέτης για το Μουσείο  Νίκος Σταυρίδης.

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ¨Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ¨ βασικός θεματοφύλακας της παράδοσης και του πολιτισμού του τόπου μας, αποτελεί  μια μεγάλη πηγή δημιουργίας και πρόκλησης για συνεργασία η οποία θα διευρυνθεί » δήλωσε ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του συλλόγου κ. Μανώλη Φρατζή παρουσία της χορευτικής ομάδας, του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κων/νου Αμυρσώνη και πλήθος δημοτών.

Οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής για θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος περιλαμβάνουν:

  1. Την ολοκλήρωση της ΝΕΑΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΒΛΑΜΑΡΗΣ  προϋπολογισμού 45.000 € η οποία θα υδροδότει το Άνω Βαθύ. Αναμένεται ποσότητα νερού άνω των 60 κυβικών ανά ώρα.
  2. Την ολοκλήρωση της μελέτης « ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΘΕΩΣ» προϋπολογισμού  4.000.000 €, έργο το οποίο αναμένεται να ενταχθεί σε Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα.
  3. Την ολοκλήρωση της Αρχιτεκτονικής Μελέτης του κτιρίου εκθεμάτων Νίκου Σταυρίδη και της παράδοσης της Η/Μ τις επόμενες ημέρες
  4. Την ωρίμανση της τεχνικής λύσης στο πρόβλημα που παρουσιάζεται για την κατασκευή του δρόμου στην περιοχή Χιώτικα.
  5. Την ολοκλήρωση των αποκαταστάσεων πλακοστρώσεων στο Άνω Βαθύ οι οποίες έγιναν από συνεργεία του Δήμου.
  6. Την εξέταση από την Τεχνική Υπηρεσία τρόπου επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου Άνω Βαθέως για να καλυφτούν οι ανάγκες του σε νέες αίθουσες.
  7. Τέλος καθημερινά γίνονται μικρές παρεμβάσεις ( στο Νεκροταφείο Αγίου Χαραλάμπου, καθαρισμός σχαρών στην Αγία Αικατερίνη και στο Ποταμάκι, οι οποίες είχαν χρόνια να καθαριστούν, αποκατάσταση αποχετεύσεων στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου, στον Άγιο Χαράλαμπο και στο Ποταμάκι, αποκατάσταση τοιχίου στο Χριστιάνα και στον Άγιο Χαράλαμπο κ.λ.π).

 

Εκ του Δήμου