Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ στην αίθουσα του δήμου, η ετήσια συνάντηση του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σάμου, με τους εθελοντές όλων των κλιμακίων του νησιού. Έγινε ο απολογισμός των δράσεων για το 2018 από τον επικεφαλής αντιδήμαρχο Πάρη Παπαγεωργίου, παρουσία και του υπευθύνου του Γραφείου  Γιώργου Μόρτζου και ο προγραμματισμός για την νέα αντιπυρική περίοδο.

Ακολούθησε συζήτηση για τις ανάγκες των εθελοντικών κλιμακίων σε μέσα και συντηρήσεις και απαντήσεις έδωσε ο αντιδήμαρχος Πάρης Παπαγεωργίου.

Ακολούθησε κέρασμα στο φουαγιέ του Δημαρχείου, όπου παραδόθηκαν σε κάθε κλιμάκιο, είδη και υλικά απαραίτητα για το έργο τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Εμπορίου κ. Γιώργος Κυριαζής, οι Αντιδήμαρχοι Σάμου και Πυθαγορείου κ. Χριστόδουλος Σεβαστάκης και κ. Βασίλης Βαλκαμλής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Στεφανής, Ελισαίος Μαυρατζώτης, Νίκος Τριανταφύλλου, Δημήτρης Βολακάκης και Αντώνης Σίμος, Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, εκπρόσωπος της 79 ΑΔΤΕ, ο Πρόεδρος του Σαμιακού παραρτήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), κ. Δημήτρης Καλατζής και πολλοί Εθελοντές.