ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 27 Αυγούστου 2020 το Φεστιβάλ Τεχνών Σάμου – Ανατολικό Άκρο, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Δήμου Δυτικής Σάμου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ αναπτύχθηκαν δράσεις και πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε τρία επιλεγμένα σημεία στο Καρλόβασι (Πορφυριάδα Σχολή, προβλήτα νέου λιμένα, βυρσοδεψεία) και σε πέντε σημεία στα χωριά που συμμετείχαν στη διοργάνωση (εκκλησία Κοίμησης της Θεοτόκου Κοντακαιίκων, αυλή Δημοτικού Σχολείου Κοντακαιίκων, αυλή Δημοτικού Σχολείου Λέκκας, πλατεία Αγίου Χαραλάμπους Υδρούσσας, πλατεία Λούγκα Μαραθοκάμπου).

Στο Φεστιβάλ, εκτός της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Φωτόνησος», που είχε την πρωτοβουλία και ευθύνη της διοργάνωσης, συμμετείχαν ενεργά πέντε Κοινότητες του νησιού και εννέα Σύλλογοι.

Αυτό το εκτεταμένο δίκτυο συνεργασίας  μεταξύ φορέων και συλλόγων είχε ως αποτέλεσμα την ενεργό συμμετοχή δεκάδων μελών για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, οι δε εκθέσεις, κινηματογραφική προβολή, παρουσιάσεις έργων και ομιλίες συγκέντρωσαν εκατοντάδες θεατές στην πόλη του Καρλοβασίου και στα τέσσερα συμμετέχοντα χωριά (Κοντακαίικα, Μαραθόκαμπο, Λέκκα, Υδρούσσα).

Οι εκθέσεις φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα 21 – 27 Αυγούστου ήταν οι εξής:

 

  1. Προβλήτα νέου λιμένα Καρλοβασίου. Έκθεση του φωτογράφου Σταύρου Σταματίου με τίτλο «a personal diary”. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν με τη μορφή εγκατάστασης 40 επιλεγμένα έργα του φωτογράφου. Τα έργα θα διατεθούν δωρεάν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού, με σκοπό οι χώροι των σχολείων να μετατραπούν σε βάθος χρόνου σε μόνιμες εκθέσεις και χώρους τέχνης.

 

  1. Αύλειος χώρος εκκλησίας Κοίμησης της Θεοτόκου Κοντακαιίκων. Έκθεση ομαδικής φωτογραφίας του φωτογραφικού τμήματος της Φωτονήσου με τίτλο: «Χειμώνας ή σαν να ήταν». Στην έκθεση παρουσιάστηκαν 40 επιλεγμένα έργα της ομάδας.