Ομόφωνα  ψηφίστηκαν οι προτάσεις που έφερε ως εισήγηση ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Γιάννης Αξιώτης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Σάμου   για την μεταστέγαση των μαθητών που τα σχολεία τους έχουν υποστεί ζημιές και είναι ακατάλληλα προς το παρόν για να φιλοξενήσουν τους μαθητές τους.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του 2000fm “Στις  10 με τόνο” με τη Βιολέτα Τριπόδη , ο κ. Γιάννης Αξιώτης  δήλωσε ότι οι συγκεκριμένες  προτάσεις αφορούν στην μεταφορά κάποιων μαθητών σε άλλα δημοτικά σχολεία όμορων Δημοτικών Διαμερισμάτων  και  άλλα σε κοντέινερ. “Για το λόγο αυτό θα χρειαστούν   38 κοντέινερ για αίθουσες διδασκαλίας, 3 κοντέινερ  που θα χρησιμοποιηθούν  για τμήματα ένταξης, 5 για τους Συλλόγους Διδασκόντων και φυσικά κάποιες χημικές  τουαλέτες.

Αναλυτικά αποφασίστηκε:

Το 3ο Νηπιαγωγείο Σάμου να μεταφερθεί στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο με επιπλέον κοντέινερ στον αύλειο χώρο

Το Νηπιαγωγείο Βαθέος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος να μεταφερθούν  στο 2ο Δημοτικό  Σχολείο Σάμου με επιπλέον 2 κοντέινερ

Το Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου

Οι μαθητές του  Νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου να μεταφερθούν  στον χώρο του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου

Το Δημοτικό Σχολείο Πυθαγορείου στο Γυμνάσιο Πυθαγορείου

Οι μαθητές του  Δημοτικού Σχολείου Χώρας να μεταφερθούν προσωρινά στους Μυτιληνιούς, μέχρι να φτάσουν τα κοντέινερ τα οποία θα τοποθετηθούν στον χώρο του πρώην στρατοπέδου το οποίο έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου  με την προοπτική ανέγερσης νέου σχολείου για την περιοχή.

Για το σχολείο  Κοκκαρίου  να τοποθετηθούν 6 κοντέινερ όπως και για το σχολείο του Παγώνδα  που ανήκουν στην κατηγορία Γ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας δήλωσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για την μεταφορά των μαθητών σε γειτονικά  Δημοτικά Διαμερίσματα με λεωφορεία,  σε συνεννόηση με την Π.Ε Σάμου