Ο παππούς Πυθαγόρας θα χάϊδευε ικανοποιημένος τα γένεια του, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου το βράδυ βλέποντας από ψηλά τους επιγόνους του, να ανακαλύπτουν και να εξαίρουν την διατροφική του στάση, και, 2500 χρόνια μετά να προτείνουν στον κόσμο ολόκληρο να την ακολουθήσει. Αναμφισβήτητα , αυτό το concept,της Μαργαρίτας Ικαρίου και των συνοδοιπόρων της, δεν είναι απλά  μία διατροφική πρόταση, είναι μια ιδεολογία για υγιεινή ζωή, αλλά ταυτόχρονα και οικονομική λύση. Πάνω απ΄ όλα όμως μπορεί να γίνει το εργαλείο χάραξης ενός νέου χάρτη της Σάμου, που να ταξιδέψει παντού στον κόσμο και να την καταστήσει προνομιακό τόπο προορισμού. Η Σάμος μπορεί και πρέπει να πάρει την θέση της στον παγκόσμιο καταμερισμό του οινογαστρονομικού τουρισμού,που μαζί με την φυσική ομορφιά, την ιστορία και όλα όσα προσφέρει, να την απογειώσουν.

΄Ολα αυτά ειπώθηκαν ή εννοήθηκαν στην παρουσίαση το Σάββατο το βράδυ στην “βουλή των Σαμίων” (με τους συμβολισμούς του χώρου),στο δημαρχείο Ανατολικής Σάμου, στην παρουσίαση του βιβλίου “Πυθαγόρειος διατροφή” της δημοσιογράφου Μαργαρίτας Ικαρίου, που είχε αυτή την έμπνευση και την υλοποίησε μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες. ΄Ηταν εκεί ο Σαμιώτης, γνωστός και εκτός ελληνικών συνόρων σεφ Ανδρέας Λαγός, ο επίσης Σαμιώτης σεφ Βαγγέλης Μπιλιμπάς και μέσω Skype οι άλλοι δύο συμπράττοντες, ο πρόεδρος του φεστιβάλ Ηραία-Πυθαγόρεια Σωτήρης Μαργιωρής και ο επίσης Σάμιος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Παναγιώτης Βαραγιάννης. ΄Εκπληξη της βραδιάς ήταν η “μαρτυρία” της καθηγήτριας Γιόγκα Μάρως Γεωργάτου, που ακολουθεί εδώ και χρόνια την Πυθαγόρεια διατροφή.

Μετά την εκδήλωση στο φουαγιέ του μεγάρου, υπήρχε κέτερινγκ με τηγανίτες και σαμιώτικα μπουρέκια μαζί με κρασί προσφορά του ΕΟΣ Σάμου.