Δε συμμετέχουμε – απέχουμε από τις εκλογές παρωδία
για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια της 5ης Νοεμβρίου!

Ο αυταρχισμός και η προσπάθεια χειραγώγησης δε θα περάσουν!

Δίνουμε και πάλι ηχηρή απάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση!

 

Αγνοώντας προκλητικά τη φωνή των εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση προχωράει στην προσπάθειά της να καθιερώσει ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια. Τι κι αν την προηγούμενη φορά η αποχή των εκπαιδευτικών ξεπέρασε κατά πολύ το 90%;  Τι κι αν μας έχει πια προχωρήσει στην «κανονικότητα», αφού τα σχολεία είναι ανοιχτά χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας και δε διαπιστώνει πια την ανάγκη για κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας μας;  Τι κι αν έχουν βγει τόσα ακόμα το τελευταίο διάστημα σχετικά με ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις και αλλοιώσεις;

Στις εκλογές που σχεδιάζει η κυβέρνηση οι εφορευτικές επιτροπές είναι πλήρως ελεγχόμενες από τη διοίκηση, χωρίς καμιά δυνατότητα ελέγχου της διαδικασίας, αφού κανείς δε θα έχει πρόσβαση στη λίστα ψηφισάντων, δηλαδή κανείς δε θα μπορεί να ελέγξει πόσοι και ποιοι ψήφισαν. Πρόκειται για μια διαδικασία διάτρητη, ανοιχτή σε κάθε προσπάθεια νόθευσης του αποτελέσματος.

Το Υπ. Παιδείας επιδιώκει την επιβολή του νόμου Χατζηδάκη με τον πιο αυταρχικό τρόπο έχοντας σαν στόχο την ακύρωση κάθε συνδικαλιστικής δράσης. Προσπαθεί να υποτάξει τον κλάδο ώστε να υλοποιήσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική, αφού δυσκολεύεται λόγω τους σθεναρής αντίστασης τους συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων. Κάνει ό,τι μπορεί  για να καθιερωθεί μια διαδικασίας εκλογής οργάνων που θα είναι απαξιωτική για την ίδια τη συνδικαλιστική δράση με στόχο να γενικευτεί και τους εκλογές των σωματείων.

Δεκάδες σύλλογοι έχουν πάρει αποφάσεις ενάντια στη συμμετοχή τους ηλεκτρονικές εκλογές. Στον δικό τους  σύλλογο την απόφαση πήρε η Γενική Συνέλευση.

Απέναντι στη νέα προκλητική στάση του Υπουργείου Παιδείας θα σταθούμε για μια ακόμα φορά στο ύψος των περιστάσεων.

Δεν νομιμοποιούμε τους ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία!
Δεν συμμετέχουμε και δεν διευκολύνουμε τη διεξαγωγή τους με κανένα τρόπο,
δεν ορίζουμε μέλη τους εφορευτικές επιτροπές.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ, σε ξεκάθαρο μήνυμα αγώνα και αξιοπρέπειας απέναντι στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.

ΣΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ