Κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν στις 25/4/2018 και στην απεργιακή συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου  στις 11:00 π.μ. απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε η επίθεση στα δικαιώματα μας δεν έχει τέλος.  Όποια πτυχή της ζωής μας κι αν κοιτάξουμε, θα δούμε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που κλιμακώνονται και καταργούν δικαιώματα κατακτημένα με θυσίες και αίμα, με αγώνες πολλών δεκαετιών.

Η σχεδιαζόμενη μείωση του αφορολόγητου (που θα μας επιβαρύνει κατά 650 ευρώ ετησίως), ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2018 (που περιλαμβάνει αύξηση της φορολογίας για τις λαϊκές οικογένειες κατά 900 εκατ. ευρώ και αντίστοιχη μείωση 200 εκατ. ευρώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις), η επέκταση των πλειστηριασμών (με την «προστασία» των ΜΑΤ), οι ιδιωτικοποιήσεις και οι νέες επιδοτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων αποδεικνύουν ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τα «πρωτογενή πλεονάσματα» και τη «δίκαιη ανάπτυξη».

Οι διακηρύξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι  φτάνουμε στο «τέλος των μνημονίων», χωρίς να έχουν καταργήσει ούτε ένα μνημονιακό νόμο των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ενώ ετοιμάζονται να ψηφίσουν τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και προετοιμάζουν το επόμενο μνημόνιο, που θα πλασάρουν ως το «Εθνικό στρατηγικό σχέδιο», αποσκοπούν μόνο στο να εμποδίσουν η αγανάκτηση μας να μετατραπεί σε οργανωμένη δράση για τα δικαιώματα μας.

Τα αντιλαϊκά μέτρα στην υγεία υπηρετούν  το στόχο της «δίκαιης ανάπτυξης»

Προσπαθούν να κρύψουν ότι η ανάπτυξη, δηλαδή η ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, απαιτεί φθηνούς εργαζόμενους, με ανεπαρκείς κρατικές παροχές υγείας. Γι’ αυτό, προωθούν την παραπέρα λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», που θα καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας, από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν αρκεί να αγανακτούμε. Να παλέψουμε για το δίκιο μας.

Διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων με πλήρη δικαιώματα, τη μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, αγωνιζόμαστε για σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

 

Απαιτούμε:

 • Ένταξη στα ΒΑΕ όλων   των  ειδικοτήτων των εργαζομένων του Νοσοκομείου . Κάτω τα χέρια από το Ανθυγιεινό επίδομα. Να ισχύει  για τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά μας.
 • Άμεσα μέτρα Υγιεινής και ασφάλειας στο Νοσοκομείο μας(πρόσληψη Γιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας).
 • Άμεση προμήθεια σύγχρονου Ιατροτεχνολογικού  και Η/Μ εξοπλισμού για την ασφάλεια εργαζομένων, ασθενών  και πολιτών.
 • Τοποθέτηση των εργαζομένων σε τμήματα  .
 • Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη και επικίνδυνη κάλυψη δύο και τριών τμημάτων από ένα εργαζόμενο.
 • Να σταματήσει η στοχοποίηση των εργαζομένων για ευθύνες της συγκεκριμένης πολιτικής που πιστά  εφαρμόζει  και η Διοίκηση .
 • Καμία συμμετοχή στην Αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων που θέλει να χειραφετήσει τους εργαζόμενους ,Συμμετέχουμε στην Απεργία- Αποχή .
 • Να προχωρήσουν άμεσα οι κρίσεις από τα αρμόδια όργανα Διευθυντών και Προϊσταμένων.
 • Να υπάρχει φύλαξη του Νοσοκομείου όλο το 24ωρο.
 • Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου με βάση τις σημερινές ανάγκες . Επαναφορά όλων των θέσεων που έχουν καταργηθεί.
 • Να Χορηγηθούν  στολές υποδήματα και ατομικά μέσα προστασίας  στους εργαζόμενους που προβλέπεται.
 • Την 24ωρη λειτουργία ιατρείου στελεχωμένου και πλήρως εξοπλισμένο στο ΚΥΤ Σάμου.
 • Παρουσία Διερμηνέα όλο το 24ωρο στο χώρο του νοσοκομείου.

 

 

 

 

Το Δ.Σ