ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μία δυναμική πορεία και μαζική απεργιακή συγκέντρωση, μεγαλύτερη κατά πολύ από την Πρωτομαγιάτικη, πραγματοποιήθηκε η 24ωρη Απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου.

Είμαστε σήμερα εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που με αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα λεηλατούν τις ζωές μας, βροντοφώναξε η απεργιακή συγκέντρωση.

Τους λέμε ότι δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός, καμία ανοχή και συνενοχή απέναντι στη χειρότερη πολιτική που έχει γνωρίσει ο τόπος.

Γι αυτό είμαστε εδώ ! Για να σταματήσουν να λεηλατούν, να συνθλίβουν και να φτωχαίνουν το λαό. Για να σφίξουμε την γροθιά μας και να πούμε, ΝΑΙ, μπορεί αν αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να χάσουμε δικαιώματα, αλλά αν δεν αγωνιστούμε είμαστε σίγουρα χαμένοι. Και πάντα, όλα μας τα δικαιώματα με τον σκληρό ταξικό αγώνα μας τα κερδίσαμε. Κανείς δεν μας χάρισε τίποτα.

Γι αυτό είμαστε εδώ και δεν θα σταματήσουμε ν’ αγωνιζόμαστε μέχρι που να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η πρόεδρος του ΕΚ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, Βασιλική Βρυνιώτη, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε  «Τα μέτρα αυτά αποτελούν απαίτηση της πλουτοκρατίας. Τα περιβόητα «αντίμετρα» είναι ψεύτικα. Είναι τυράκι στην φάκα. Δεν ισοσταθμίζεται η επίθεση που δεχόμαστε με τα ψίχουλα που μας πετάνε, και θα δοθούν εάν και εφόσον πιαστούν οι στόχοι και το πλεόνασμα. Κατά βάση πρόκειται για μέτρα υπέρ του κεφαλαίου και πάλι, μέσα από φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις … Τα συμφέροντα των εργοδοτών ουδέποτε ταυτίστηκαν, ούτε πρόκειται να ταυτιστούν με τα δικά μας. Το σύστημα τους βασίζεται στη δική μας εκμετάλλευση. Λειτουργεί με αποκλειστικό κριτήριο τα δικά τους κέρδη. Πάντα θα αποτελεί τροχοπέδη στην ικανοποίηση των αναγκών μας».

Στο τέλος «κάλεσε τους εργαζόμενους μέσα από τα ταξικά σωματεία μας, σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες και με τους μικρομεσαίους αγρότες, μαζί με τους φορείς της νεολαίας, τους Συλλόγους του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος να συναντηθούμε, όλοι μαζί, στους καθημερινούς ταξικούς αγώνες, στα συλλαλητήρια, στις απεργίες. Ή θα οργανωθούμε και θα ξεσηκωθούμε ή θα μας λιώσουν στην προσπάθειά τους για αύξηση των κερδών των μονοπωλίων», είπε.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Κώστας Καραδημητρίου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Σάμου, για το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ και ο Μάριος Βαλωμένος, Γεν. Γραμματέας του συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Σάμου, ενώ διαβάστηκε  μήνυμα των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΜΑΓΕΝ προς τους αγρότες, τους εργαζόμενους και όλους τους νησιώτες.

Η εκδήλωση έκλεισε με κάλεσμα προς όλο το Σαμιώτικο λαό να συμμετέχει στο σημερινό συλλαλητήριο, ημέρα ψήφισης στη Βουλή των αντιλαϊκών μέτρων και με την υπόσχεση ότι ο αγώνας δεν θα σταματήσει μέχρι που να καταργηθούν στην πράξη, μέχρι την ανατροπή και την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας απαλλαγμένης από την εκμετάλλευση.