ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Απεργιακές συγκεντρώσεις

Σάμος: 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ

Ικαρία: 11 το πρωί στην πλατεία Ευδήλου

Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα. Μάλιστα το απαράδεκτο νομοσχέδιο-κτηνωδία για τα εργασιακά το συνοδεύει με επιχειρηματολογία που το χαρακτηρίζει ως φιλεργατικό και προς το συμφέρον των εργαζομένων.

Ήδη το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου, άλλα μεγάλα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία έχουν πάρει απόφαση για πραγματοποίηση απεργίας στις 21 Σεπτέμβρη.

Καλούμε τα σωματεία του νομού μας άμεσα να συνεδριάσουν, να πάρουν αποφάσεις Απεργίας για τις 21/9 χωρίς καμία καθυστέρηση. Τις λίγες μέρες που απομένουν να κάνουμε τη νύχτα μέρα για να ενημερωθεί ο κάθε εργαζόμενος. Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση σε κυβέρνηση, Ε.Ε. και μεγαλοεργοδοσία.

Να σημάνει παντού απεργιακός ξεσηκωμός!

21 Σεπτέμβρη όλοι στην απεργία!

Καμία ανοχή στην εγκληματική τους πολιτική! Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!

Αυτό το σύνθημα θα κυριαρχήσει στους αγώνες του λαού μας, σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη!

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ