ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (για 4 Απρίλη)

Τη Δευτέρα, 4 Απριλίου πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση του ΣΕΠΕ Ικαρίας Φούρνων, στον Άγιο Κήρυκο. Στη συνέλευση παρευρέθηκε ο Αχιλλέας Ζορμπάς, μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ.

Η απεργία στις 6/4, ο πόλεμος, αλλά και η αξιολόγηση ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση.

Μέσα από τη συζήτηση αναδείχτηκε η σημασία της επιτυχίας της απεργίας και η δυναμική συμμετοχή που πρέπει να έχει και ο κλάδος μας σε αυτή, καθώς η εκπαίδευση και τα σχολεία μας συνεχώς υποβαθμίζονται και το εκπαιδευτικό μας έργο απαξιώνεται από την πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Οι εκπαιδευτικοί μπορούμε  να βγούμε μπροστά, να διεκδικήσουμε μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, αυξήσεις στους μισθούς , καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και να δώσουμε έτσι ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα στους μαθητές μας.

Σημειώθηκε ότι  εν μέσω του πολέμου που μαίνεται Ουκρανία, είναι η πρώτη πανεργατική απεργία που οργανώνεται στην Ευρώπη και αυτό μας δίνει μία ακόμα αφορμή να μιλήσουμε στους μαθητές μας για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που έχουν θύματα  τους λαούς, όχι μόνο των εμπλεκόμενων  χωρών αλλά και γενικότερα.  Ο πόλεμος αυτός μας αφορά όλους. Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από αυτόν.

Τέλος, μέσα από τη συζήτηση,  έγινε για ακόμα μία φορά ξεκάθαρο ότι  η αξιολόγηση των σχολείων μας θα οδηγήσει σε κατηγοριοποίηση και μεγαλύτερη υποβάθμιση της εκπαίδευσης, αναγκάζοντας τους γονείς να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και τους μαθητές να μην αποκτούν ολοκληρωμένη και ενιαία εκπαίδευση.

Εκφράστηκε η ανάγκη, η ΔΟΕ να προκηρύξει ξανά απεργία αποχή από την αξιολόγηση και  να βρεθεί συνδικαλιστικά, ηθικά και συναδελφικά στο πλευρό των 114 διωκόμενων συναδέλφων. 14 από αυτούς τους εκπαιδευτικούς είναι από το σύλλογό μας και διώκονται γιατί ασκούν το δικαίωμα τους στην απεργία – αποχή και υλοποιούν την απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου μας.

Το Δ.Σ.