Τον κίνδυνο για τη βιωσιμότητα του τμήματος των Μαθηματικών έκρουσε  τόσο ο πρόεδρος της σχολής Μιχάλης Ανούσης όσο και ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα ο κ. Ανούσης αναφέρθηκε στην κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τα 2 τελευταία χρόνια, με τη δραματική μείωση των εισακτέων η οποία απειλεί τη βιωσιμότητα του τμήματος και ανέφερε ότι υπάρχει απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των καθηγητών να προτείνουν στο υπουργείο Παιδείας την ένταξη του τμήματος και στο 4ο επιστημονικό πεδίο, ενώ σήμερα είναι μόνο στο 2ο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σχολής Μαθηματικών  αυτό είναι κάτι που γίνεται σήμερα για πολλές σχολές του Πανεπιστημίου Αιγίου που είναι σε περισσότερα από ένα επιστημονικό πεδίο.

Από την πλευρά του και ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης,  δήλωσε ότι ο Δήμος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξει την κτιριακή υποδομή αλλά και να συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Ανέφερε ότι η μείωση των εισακτέων τα δυο τελευταία χρόνια προέκυψε μετά τη δημιουργία δύο ισάξιων τμημάτων στην Ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και λόγω της ανωτατοποίησης των ΤΕΙ. Ο κ. Λυμπέρης σημείωσε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ιδρύθηκε στην ακριτική Σάμο για εθνικούς λόγους οι οποίοι όπως είπε χαρακτηριστικά δεν έχουν εκλείψει το αντίθετο μάλιστα δήλωσε με έμφαση.