Ενημερωθήκαμε πως με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Β. Πανουράκη οργανώθηκε τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μετά το καταστροφικό σεισμό. Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν : ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος, ο Βουλευτής Ν. Σάμου Καθηγητής κ. Χ. Στεφανάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Β. Πανουράκης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γ. Στάντζος και ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Α. Λυμπέρης.

Ως θεσμικό όργανο, το οποίο εκπροσωπεί το σύνολο των επιχειρηματιών του νησιού θεωρούμε απαράδεκτο τον αποκλεισμό μας από την ανωτέρω σύσκεψη, στην οποία θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε ενεργά και να προτείνουμε λύσεις καθώς έχουμε μια συνολικά διαμορφωμένη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο μετά την καταστροφική έλευση του Εγκέλαδου στην Σάμο.

Δυστυχώς τέτοιου είδους αποκλεισμοί σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για τον τόπο δεν ωφελούν το κοινωνικό σύνολο ειδικά όταν «φυμώνονται»  φορείς που εκπροσωπούν ανθρώπους που προσφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Η ενότητα και η συνεργασία στις κρίσιμες αυτές ώρες προέχει παραμερίζοντας τις όποιες προσωπικές διαφορές μεταξύ εκπροσώπων θεσμικών φορέων.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΑΜΟΥ