ΤΕΛΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΤΗΣ ΜΕΘ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ.

 

– Τα αντικειμενικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν περί πληρότητας των κλινικών , δεν μπορούν να άμφισβητηθούν.

Το επιχείρημα της καλύτερης διαχείρισης των ασθενών, είναι πράγματι ενδιαφέρον…

Δηλαδή να δεχθούμε ότι στο Νοσοκομείο μας έχει βρεθεί ο τρόπος αποσυμφόρησης , με την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη νοσηλεία και την εφαρμογή νέων τεχνικών;

Εάν αυτό συμβαίνει , θα πρέπει τάχιστα να ενημερωθεί το Υπουργείο για αυτή την εμπειρία, ώστε να λυθεί το πρόβλημα υπερπληρότητας και περιστασιακής ανάπτυξης επικουρικών κλινών , π.χ. από το “ΑΤΙΚΟ”, τον “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ”κ.λ.π

– Στοιχεία αναλυτικά, για την λειτουργία της κάθε κλινικής και του κάθε τμήματος του Νοσοκομείου (θεραπευτικές επεμβάσεις, διακομιδές, ραντεβού) υπάρχουν διαθέσιμα, αλλά η παράθεση τους θα “κουράσει” αλλά και ίσως προβληματίσει τους συμπολίτες μας.

– Επαναλαμβάνω, ότι παρά ταύτα, αμετακίνητα επιζητώ το καλύτερο για το Νοσοκομείο και γενικότερα για τις Μονάδες Υγείας του Νομού. Τόσο στον τομέα της στελέχωσης, όσο και για τις υποδομές.

– Αμετακίνητα επίσης πιστεύω, ότι η Υγεία δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Και κλονισμός της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας στο Νοσοκομείο μας, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποτραπεί.

Για τον λόγο αυτό δεν θα συνεχίσω την αντιπαράθεση.

– Τέλος, όσον αφορά την δημιουργία του Αιμοδυναμικού εργαστηρίου:

Η αρνητική άποψη του συναδέλφου, είναι απαράδεκτη και συγκρούεται με τις ιατρικές ανάγκες της εποχής.

Εκτός και εάν πιστεύει, ότι οι ακρίτες του Νομού μας, που πάσχουν από επείγουσες καρδιαγγειακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια (που αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου), θα πρέπει να αντιμετωπίζονται, με μεθόδους της δεκαετίας του 1960…”

Με εκτίμηση,
Εκ του γραφείο του Βουλευτή Ν. Σάμου
Καθηγητή Καρδιολογίας
Στεφανάδη Χριστόδουλου