Με αφορμή ανακοίνωση του Δημάρχου Σάμου κ. Σεβαστάκη και του Αντιδημάρχου κ. Καλατζή, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης δήλωσε τα εξής:

 

“Στην ομιλία μου κατά την τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής έκανα αναφορά στις δυσκολίες που ο δήμος μας θα κληθεί να αντιμετωπίσει. Αναφέρθηκα στα προβλήματα της υποστελέχωσης, της απουσίας εξοπλισμού, των χρεών αλλά και των έργων. Στόχος μου ήταν να καταδείξω τα προβλήματα που υπάρχουν, που είναι μεγάλα που ουδείς το αμφισβητεί. Είναι ευχάριστο που αυτή η δήλωσή μου στάθηκε αφορμή για να γίνει ενημέρωση και να μπορέσει ο πολίτης να αποκτήσει εικόνα και να προβληματιστεί για την υπάρχουσα κατάσταση.

Βέβαια, κι εγώ από την πλευρά μου, όταν η εικόνα θα είναι πιο ξεκάθαρη, θα ενημερώσω με συγκεκριμένα και αναλυτικά στοιχεία τους συμπολίτες μου. Όπως είπα και στην ομιλία μου δεν είναι η ώρα ούτε η πρόθεσή μου να αποδώσω ευθύνες, που ήταν εν μέρει αποτέλεσμα της “καλλικρατικής” λογικής, αλλά να καταγράψω την κατάσταση. Η αποτύπωση της πραγματικότητας είναι το πρώτο αναγκαίο βήμα για να γνωρίζουμε τι έχουμε, τι χρειαζόμαστε και πώς θα πορευτούμε. Θα επαναλάβω, ωστόσο, ότι είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε ώστε να ξεπεράσουμε τις αντιθέσεις και τις διαχωριστικές γραμμές, με γνώμονα την συναίνεση και το κοινό καλό”.