«Έλα παππού μου να σου δείξω τα’ αμπελοχώραφά σου». Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέλαβε να σωφρονίσει το Εργατικό Κέντρο Σάμου και να το επαναφέρει στη σωστή γραμμή, με αφορμή την αγωνιστική πρωτοβουλία του, για να σταματήσει η αθλιότητα των hotspot και να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που παρά τη θέλησή τους βρίσκονται ουσιαστικά φυλακισμένοι στη Σάμο, στα άλλα νησιά  και στην Ελλάδα..

Μιλάει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έκανε «λιτανείες» στο Σύνταγμα τον Αύγουστο του 2015, για να πετύχει η διαπραγμάτευση του Τσίπρα στις Βρυξέλες, αφού πρώτα διαπραγματευόταν την συμμετοχή της στην «αριστερή κυβέρνηση».

Την ίδια ώρα το ταξικό εργατικό και το αντιιμπεριαλιστικό – φιλειρηνικό κίνημα «έσπαγαν» και «σπάνε» τα ποδάρια τους σε διαδηλώσεις και πορείες καταγγέλλοντας τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις (ΝΑΤΟ, ΕΕ κλπ) αλλά και τα αστικά κόμματα κυβερνητικά και μη για την εγκληματική τους πολιτική όπου γης και στη χώρα μας.

Κι’ επειδή αυτά που καταμαρτυρά θέλουν και τεκμήρια, τα «ανακαλύπτει» στο κεντρικό σύνθημα όλων των πρωτοβουλιών των ταξικών Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ: «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες». Όπου βέβαια εννοούν τις ανάγκες της εργατικής τάξης χωρίς διάκριση Ελλήνων , μεταναστών ή προσφύγων.

Όσο για το αποκορύφωμα της λαθροχειρίας και συκοφαντίας ότι τα αιτήματα του Εργατικού κέντρου θα τα συνυπέγραφε και η ΣΑΜΟΣ ΣΟΣ, μάλλον «αλλού τα κακαρίσματα κι’ αλλού γεννούν οι κότες».

Η ΣΑΜΟΣ ΣΟΣ, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απ ότι φαίνεται-ή μήπως για την «ταμπακιέρα» τίποτα;- υποκλίνονται στο λεγόμενο εφικτό και συνυπογράφουν σήμερα  το αίτημα να μείνει το hotspot αλλά να πάει κάπου στο κέντρο του νησιού μακριά από τον «αστικό ιστό»……… για να μην μας ενοχλεί ο νέος «σκουπιδότοπος» ανθρώπων που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Εν τέλει , το αίτημα «Να κλείσει το hotspot και απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών» με όλα όσα το συνοδεύουν είναι η μοναδική λύση που συγκρούεται ευθέως, χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα, με την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, με την συνθήκη του Δουβλίνου που προβλέπει μεταξύ άλλων τις επαναπροωθήσεις μεταναστών στη πρώτη χώρα εισόδου κλπ.

Είναι το άμεσο αίτημα – αιχμή για το προσφυγικό, της συνολικής αντιιμπεριαλιστικής – αντικαπιταλιστικής πάλης που δίνουμε καθημερινά στους δρόμους και όχι στα λόγια.

Όλοι στη Συγκέντρωση του Ε.Κ.Σ., Τετάρτη 17 Οκτώβρη, στις 7 στην Πλ.Πυθαγόρα

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ