Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα Πανάγος Κουφέλος με έγγραφο προς τον Πρόεδρο Συμπαράταξης Πολιτών κ. Ιωάννη Σπιλάνη απαντάει στην από 8 Νοεμβρίου επιστολή του που αφορά στη διοργάνωση των εκθέσεων και στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος τονίζοντας τη νομιμότητά των διαδικασιών που πρέπει να τηρούνται καθώς  η Περιφερειακή Αρχή λογοδοτεί στην κοινή γνώμη και με απόλυτη διαφάνεια αξιοποιεί στο έπακρο την εμπιστοσύνη των κατοίκων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου την οποία εκχώρησαν στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη με τις εκλογές  του Μαΐου2019.

Ο κ. Σπιλάνης κατ’ εξακολούθηση εξυπηρετώντας μικροπολιτικές και προσωπικές φιλοδοξίες δε διστάζει να κατηγορεί την Περιφερειακή Αρχή μη έχοντας συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν προς όφελος των νησιωτών των κατοίκων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Έχουμε πολλάκις αναφέρει και η μέχρι τώρα πορεία της Περιφερειακής Αρχής έχει αποδείξει ότι είναι ανοιχτή σε προτάσεις και συνεργασίες προκειμένου για την ανάπτυξη στο Βόρειο Αιγαίο και τη διασφάλιση των συμφερόντων των νησιωτών.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λέσβου Πανάγος Κουφέλος ανέφερε σχετικά «Συνεχίζουμε με όραμα, με πρόγραμμα και με ορατούς στόχους για την Περιφέρεια μας, ένα όραμα που βαφτίζεται η συνεργασία στον εποικοδομητικό διάλογο, στην ανταλλαγή απόψεων και εν τέλει στην ευμάρεια, ευημερία και στην προοπτική του Βορείου Αιγαίου. Τέτοιες τακτικές όπως αυτή που χρησιμοποιεί ο κ. Σπιλάνης είναι σαφές ότι διαχρονικά οδηγούν στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη μακριά από τη λογική της αδράνειας και την κεκαλυμμένη απουσία προτάσεων με σπίλωση, λασπολογία και συκοφαντία λύνει προβλήματα, βρίσκει λύσεις και πασχίζει για την ανάπτυξη των νησιών μας».

Επισυνάπτεται αυτούσια η επιστολή η οποία απεστάλη στον Πρόεδρο Συμπαράταξης Πολιτών και παράλληλα κοινοποιείται στους αρμοδίως εμπλεκόμενους.