Πανικόβλητη και ενοχλημένη η Περιφερειακή Αρχή ποινικοποιεί τον αντιπολιτευτικό μας λόγο γιατί μας φοβάται!

Χωρίς έκπληξη διαπιστώσαμε στη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ότι δεν είναι μόνο στον προφορικό του λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουφέλος επιθετικός απέναντι στους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξής μας, όπως διαπιστώνουμε εμείς και οι παρευρισκόμενοι στις συνεδριάσεις του Π.Σ, αλλά και στον γραπτό. Χωρίς έκπληξη, γιατί δεν είναι πρώτη φορά που η Περιφερειακή Αρχή «εκνευρίζεται» με τη κριτική μας, που είναι πάντα τεκμηριωμένη.

Εκπληξη όμως αποτελούν οι πρωτοφανείς γραπτές απειλές του, όπως προκύπτουν από την απάντηση που έδωσε σε δημοσιότητα ο κ.Αντιπεριφερειάρχης, για προσφυγή στη δικαιοσύνη με αφορμή πολιτική κριτική. Μια κίνηση πρωτοφανή στα χρονικά της Αυτοδιοίκησης, που προσβάλει τον ίδιο το θεσμό και όσους τον υπηρετούν.

Όλα αυτά έγιναν εξ αιτίας ερώτησής μας προς τη Περιφερειακή Αρχή αναφορικά με το πως προβάλει τα τοπικά προϊόντα με αφορμή τη μη κάλυψη της συμμετοχής μικρών παραγωγών σε πρόσφατη έκθεση στο Ζάππειο. Κι αν κάποιος μπορεί καλοπροαίρετα να αποδώσει στην ένταση μιας συνεδρίασης αυτήν την πρακτική, δεν είναι το ίδιο για το γραπτό λόγο όπου δεν τίθεται θέμα ‘’εν βρασμώ’’, για να χρησιμοποιήσουμε κι εμείς τη νομική γλώσσα που χρησιμοποιεί και για τον πολιτικό στίβο ο κ. Αντιπεριφερειάρχης.

Σε ότι αφορά στην ουσία των ερωτημάτων μας, αυτό που προκύπτει είναι η επιλογή της Περιφερειακής Αρχής – δια του Αντιπεριφερειάρχη- να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα κάνοντας μάλιστα μαθήματα Δημοκρατίας και ηθικής και να μην απαντήσει.

Απαντάμε στον κ. Αντιπεριφερειάρχη πως δεν έχουμε εμείς επιλεκτική μνήμη, αλλά πιθανόν ο ίδιος, για να διαφύγει της απάντησης. Αλλιώς θα έπρεπε να θυμάται ότι είχαμε απαντήσει από τις 16/9 σε συζήτηση που είχε προκαλέσει για τα θέματα εκθέσεων, όπου βάζαμε ακριβώς τα ίδια θέματα. Πιθανόν ο ίδιος να είναι επιλεκτικός στη αξιοποίηση των εγγράφων που δέχεται. Κρίμα, γιατί θα είχαμε κερδίσει σε χρόνο και αποτελεσματικότητα προς όφελος των συμπατριωτών μας.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι: με βάση τον νόμο η Περιφερειακή Αρχή υποχρεώνεται να έχει επιχειρησιακό και ετήσιο θεματικό σχεδιασμό και όχι η αντιπολίτευση. Άρα το να μας ζητείται η κατάθεση ολοκληρωμένου σχεδίου, σημαίνει ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν μπορεί να το κάνει. Δεν έχει παρά να το δηλώσει στους πολίτες του Βόρειου Αιγαίου. Η αλήθεια είναι πως το προσπαθήσαμε και αυτό, σε άλλες περιπτώσεις, (πχ. πρόγραμμα τουρισμού 2019, προϋπολογισμός 2019) καταθέτοντας ολοκληρωμένες προτάσεις στη προσπάθεια υλοποίησης των αρχών της παράταξης μας περί συνεργασιών για το καλό των συμπολιτών μας, που όμως απορρίφθηκαν προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της παράταξης Μουτζούρη. Που, ειρήσθω εν παρόδω, δεν το έχουμε δει αν και ήδη πέρασαν 26 μήνες.

Θέλουμε επίσης να υπενθυμίσουμε στην Περιφερειακή αρχή πως ο θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης είναι κυρίως να ελέγχει για πράξεις, παρατυπίες ή παραλείψεις αυτών που ασκούν διοίκηση. Να απευθύνει ερωτήσεις, επερωτήσεις για θέματα στα οποία οφείλει να απαντούν οι διοικούντες. Και βέβαια να καταθέτει αντιπροτάσεις, που εμείς ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ κάνουμε συνεχώς.

Όσο για το ποιος θίγει την τιμή και την αξιοπρέπεια του ίδιου του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, αφήνουμε να το κρίνουν οι πολίτες του Βόρειου Αιγαίου στους οποίους είμαστε όλοι υπόλογοι. Στην κρίση των πολιτών επίσης παραδίδουμε την δική τους επίθεση – τη βγαλμένη από άλλες εποχές- όπως εκφράστηκε μέσω της απάντησης της Περιφερειακής Αρχής.

Να ξεκαθαρίσουμε στην Περιφερειακή Αρχή πως αν η απάντησή της υποκρύπτει την επιθυμία της για τις ευλογίες εκ μέρους μας στις πράξεις της, όποιες κι αν είναι αυτές, ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙ.

Αν πάλι επιδιώκει να μας φιμώσει ή να μας εκφοβίσει δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν σταματά να κρίνει τις πράξεις, τις παραλήψεις και τις πρακτικές της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειάρχη προσωπικά, με ΜΟΝΟ γνώμονα το κοινό συμφέρον των συμπολιτών μας στο Βόρειο Αιγαίο.