Όλοι/ες στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο Σάββατο 26/11, στις 12:00, στην πλατεία Καρλοβάσου.

Όχι στον άδικο πόλεμο! Αγώνας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα!

Από τον Φεβρουάριο  του ’22, οι λαοί του κόσμου πληρώνουν το βαρύ τίμημα των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας το πληρώνουν με το αίμα τους, την επιστράτευση και την προσφυγιά και οι λαοί της Ευρώπης και του υπόλοιπου πλανήτη με την τρομοκρατία για γενικευμένη σύρραξη, τις απειλές για πυρηνικό όλεθρο και την αντιμετώπιση του χειρότερου χειμώνα μετά το 42, όπως δεν φοβούνται να παραδεχτούν ακόμα και οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές και οι εκπρόσωποι τους.

Η ελληνική κυβέρνηση μπροστά σ’ αυτήν την εξέλιξη, φρόντισε από πολύ νωρίς να δηλώσει την υποταγή της στους Αμερικανο- νατοϊκούς, να ταχθεί με το μέρος της Δύσης και με εμπρηστικές δηλώσεις και ενέργειες να εμπλέξει την χώρα βαθιά στις πολεμικές διεργασίες. Ενεργοποίησαν τις νατοϊκές βάσεις, που πιάνουν την χώρα απ’ άκρη σε άκρη, στέλνουν πολεμικό εξοπλισμό, κάνουν επικίνδυνες δηλώσεις  χωρίς δεύτερη σκέψη, πως είμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία! Όλες αυτές οι ενέργειες έχουν εντείνει τις εθνικιστικές φωνές και τον επικίνδυνο ανταγωνισμό Ελλάδας- Τουρκίας και τοποθετούν την χώρα μέσα στο σκηνικό του πολέμου.

Οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν αυτό το σκηνικό φρίκης είναι οι ίδιοι οι λαοί με την αντιπολεμική- αντιιμπεριαλιστική τους πάλη. Να αντισταθούμε απέναντι στις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα της γης και να προτάξουμε την φιλία και την αλληλεγγύη των λαών ως την μόνη πραγματική διέξοδο από την απειλή για ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο.

 

ΗΠΑ- ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΕΞΩ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ- ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΗΝ ΕΕ

 ΦΙΛΙΑ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ  ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Σάμου