ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρεις μήνες μετά τον φονικό σεισμό η κατάσταση έχει φτάσει για τα καλά σε οριακό σημείο. Πραγματικά δεν έχουμε άλλο την υπομονή να περιμένουμε την τήρηση όλων όσων μας έχουν υποσχεθεί. Παρότι η ανταπόκριση ήταν άμεση όσον αφορά την επί τόπου εκτίμηση της δύσκολης κατάστασης, με όλα τα κυβερνητικά κλιμάκια να μας επισκέπτονται, δυστυχώς πέρα από αυτό όλα τα άλλα έμειναν στα λόγια. Σε όλες τις συζητήσεις που έγιναν κατ’ ιδίαν, είτε αυτές που έγιναν δημόσια, είτε σε τηλεδιασκέψεις με όλους τους υπεύθυνους της διαχείρισης αυτής της πρωτόγνωρα δύσκολης κατάστασης,  προέκυψε  η διάθεση χρημάτων που υποτίθεται ότι θα δίνονταν άμεσα και εφόσον ξεπεραστούν οι πάγιοι σκόπελοι της γραφειοκρατίας.

Μέχρι σήμερα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου είναι κατεστραμμένο και τα λιμάνια  αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα, σε τέτοιο βαθμό που δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις. Τα έργα αποκατάστασης θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει ΧΘΕΣ. Οι ενέργειες σε κυβερνητικό επίπεδο πρέπει να είναι ΑΜΕΣΕΣ, με τη συμμετοχή και του κ. Βουλευτή, την νεοσυσταθείσα αρμόδια επιτροπή, ώστε τα Υπουργεία να κάνουν όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις, που θα ανοίξουν το δρόμο για τα κονδύλια που πρέπει να τεθούν άμεσα στη διάθεση μας.

Δεν επαιτούμε τίποτα, δεν παρακαλούμε, απλά διεκδικούμε τα αυτονόητα και ζητάμε όσα οι ίδιοι θα έπρεπε να είχαν την ευθιξία να πράξουν, αναλογιζόμενοι την τεράστια καταστροφή που υπέστη το νησί μας, όπως εξάλλου διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι.

Αυτή είναι η τελευταία φορά που διεκδικούμε σ΄ αυτόν τον τόνο τα αυτονόητα και επικρίνουμε τακτικές που εκθέτουν τον κύριο Πρωθυπουργό.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ

 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΟΥΡΑΚΗΣ