Αγαπητοί συμπολίτες μας

Πριν από τρία χρόνια αναλάβαμε τη Διοίκηση του ΚΥ Καρλοβάσου που βρισκόταν σε οριακό σημείο λειτουργίας με μαύρες σημαίες από τους εργαζόμενους ως κραυγή διαμαρτυρίας για το μαύρο του το χάλι, την κοινωνία να το απαξιώνει και σε πλήρη διοικητική αποδιοργάνωση. Είναι κοινό μυστικό ότι το ΚΥ κρατιόταν ανοικτό, χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων του και χάρη στις χορηγίες των συμπολιτών μας.

Η παρουσία του παιδιάτρου κ. Υφαντή Γεωργίου στη διεύθυνση του ΚΥ Καρλοβάσου, ο οποίος σημειωτέον είναι ο μοναδικός με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας που υπηρέτησε μέχρι τώρα στο νησί μας σε επιτελική θέση υγειονομικού φορέα, πέτυχε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναστρέψει τον κατήφορο και να θέσει τις βάσεις για δημιουργία πνεύματος ομόνοιας μεταξύ των εργαζομένων και σταδιακά να αναβαθμίσει τόσο από πλευράς έμψυχου δυναμικού, όσο και από πλευράς προμηθειών το ΚΥ Καρλοβάσου και τα Αγροτικά Ιατρεία του. Συγχρόνως, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντισταθμιστικό όφελος, το ΚΥ στήριξε το νοσοκομείο Σάμου κυρίως με τη διάθεση προσωπικού σε αυτό. Η επιτυχία στην έως τώρα προσπάθειά μας είναι πανθομολογούμενη.

Και ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι «ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις», ο Βουλευτής Σάμου ανακοινώνει ραδιοφωνικώς (ή μάλλον καλύτερα ραδιοφονικός) ότι ο Διευθυντής του ΚΥ θα αλλάξει, λες και ο τελευταίος είναι πολιτικά ορισμένος και ενώ συγχρόνως όλοι οι διευθυντές των Κέντρων Υγείας είναι σε διαδικασία αξιολόγησης !!! Αυτό το κράτος δικαίου και αυτή την αξιοκρατία πρεσβεύουν οι δηλώσεις  του Βουλευτή Σάμου; Το κόμμα που εκπροσωπεί ο κ. Βουλευτής Σάμου συμφωνεί με τέτοιου τύπου παρεμβάσεις σε αμιγώς υπηρεσιακά ζητήματα; Είναι δυσαρεστημένος ο κ. Βουλευτής Σάμου από το έργο του κ. Υφαντή ως διευθυντή του ΚΥ; Πότε και από ποιόν πληροφορήθηκε ο κ. Βουλευτής για το έργο που έχει επιτελεσθεί τα τελευταία χρόνια στο ΚΥ; Γιατί ο κ. Βουλευτής σε πολλαπλές οχλήσεις που του έχουν γίνει, ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ να συζητήσει με κάποιον ή κάποιους από τους εργαζόμενους του ΚΥ, εφόσον θεωρεί ότι ο κ. Υφαντής είναι ανάξιος να βρίσκεται στο τιμόνι του και συνεπώς δεν μπορεί να μιλά μαζί του; Τι φοβάται;

Η τιμωρία του κ. Υφαντή είναι ο εγκλωβισμός του στο νοσοκομείο Σάμου, καλύπτοντας τις ανεπάρκειες και ανικανότητες όχι προσωπικά δικές του, αλλά άλλων αρμοδίων σε ότι αφορά τη στελέχωση του νοσοκομείου με παιδίατρους. Η δε τιμωρία των κατοίκων της Δυτικής Σάμου (αν όχι όλου του νησιού) είναι η στέρηση της δημόσιας παροχής υπηρεσιών παιδιατρικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Είτε με την «ουδέν μονιμότερη του προσωρινού» μετακίνηση του κ. Υφαντή, είτε με την παραίτηση που δικαίως υπέβαλε, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ. Είναι δε προφανές, ότι πολύ δύσκολα κάποιος θα έρθει στη θέση του παραιτηθέντα, αφού αυτομάτως θα διατεθεί στο νοσοκομείο Σάμου και δεν θα εργάζεται ποτέ στη θέση που επέλεξε.

Σε ότι αφορά την πιθανότητα αναστολής της συνεχούς 24ωρης λειτουργίας δηλώνουμε την αγανάκτησή μας για τον διαμελισμό του ΚΥ Καρλοβάσου, τη στιγμή που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν προβλήματα στη λειτουργία των Αγροτικών Ιατρείων του. Αντιθέτως, από εδώ και μετά θα υπάρχουν προβλήματα.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε την κοινωνία και τους φορείς να αφυπνισθούν και αν αντιδράσουν άμεσα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση τα γνωρίζει όλα αυτά και έχει καθήκον να αντιδράσει άμεσα, γιατί ότι συμβεί ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ. Μετά θα είναι πολύ αργά. Και τότε όλοι θα είναι εξίσου συνένοχοι με τους εκτελέσαντες το έγκλημα.

 

23-10-2019

Κουτσοδόντης Γεώργιος, τ. Πρόεδρος Δ.Ε. ΚΥ Καρλοβάσου

Κοζώνης Αναστάσιος, τ. Μέλος Δ.Ε. ΚΥ Καρλοβάσου