Σε συνάντηση καλούν τους συναδέλφους τους οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σάμου, την Τετάρτη  18 Οκτωβρίου   στο αμφιθέατρο  στη μία η ώρα το μεσημέρι.

Θα  παρευρεθούν στο Νοσοκομείο  η Πρόεδρος  και ο ταμίας   της Ομοσπονδίας  Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος    Αφροδίτη  Ρέτζιου και  Γιάννης Γαλανόπουλος.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

1)Μισθολόγιο Γιατρών

2)Χρόνος Εργασίας

3)Εκπαίδευση Γιατρών.

Και αλλά θέματα που απασχολούν τον Ιατρικό Κλάδο.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αντιδρούν στην πρόσφατη τροπολογία «Γεροβασίλη» που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ,  που επιβεβαιώνει το αντιδραστικό περιεχόμενο του νόμου αξιολόγησης.

«Το αστικό κράτος γίνεται πιο επιθετικό απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους, τους χιλιάδες συμβασιούχους, το λαό. Ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου μέσα από τη “στοχοθεσία”. Ενός νοσοκομείου που θέλει τον ασθενή πελάτη και τον υγειονομικό φθηνό, ευέλικτο και υποταγμένο προσωπικό.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να μας γονατίσει με νέες περικοπές, κατά 500 εκ. ευρώ λιγότερα, ενώ παράλληλα απογειώνεται η φοροληστεία του λαού κατά 1 δις ευρώ επιπλέον. Συγκεκριμένα, το σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 έχει κατά 350 εκατομμύρια ευρώ μειωμένα τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και κατά 226 εκ ευρώ τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο του αγώνα, οι παρεμβάσεις του Δ.Σ. του συλλόγου μας και η κινητοποίηση όλων των συναδέλφων είχαν αποτέλεσμα, η διοίκηση κατέβαλε χθες τα δεδουλευμένα των συναδέλφων μας σε νυχτερινά-αργίες-υπερωρίες. Το Δ.Σ. του συλλόγου παρακολουθεί στενά το ζήτημα και ζητάει να εξασφαλιστούν οι αμοιβές των εργαζομένων έως το τέλος του 2017.

 

­Δεν νομιμοποιούμε καμιά «αξιολόγηση», που θα γίνει για εμάς, χωρίς εμάς.

Συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών στις σχετικές Δηλώσεις συμμετοχής στην απεργία-αποχή

î Καλούμε όλους τους συναδέλφους – υπαλλήλους & προϊσταμένους – να σταθούν απέναντι στην απεργοσπαστική, διασπαστική επιλογή, απέναντι στην τροπολογία Γεροβασίλη, που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ.

î Να μη δεχτούν να αποδυναμωθεί η αγωνιστική διεκδίκηση – να μην παραδώσουν το όπλο της συλλογικής δράσης

î Να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για δημόσιες υπηρεσίες στην υπηρεσία του λαού, για μόνιμη & σταθερή δουλειά για όλους, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για κάλυψη των μισθολογικών μας απωλειών, αλλά και ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στις αντεργατικές – αντιλαϊκές στοχεύσεις, ενάντια στην τιμωρητική λογική κυβέρνησης και κομμάτων, που ψηφίζουν-στηρίζουν την αντεργατική πολιτική.

 

Δίνουμε το χέρι σε όποιον θέλει «να σηκωθεί», σε όποιον θέλει να βλέπει τον συνάδελφο του στα μάτια, σε όποιον δεν ξεχνά τι θα πει άνθρωπος…

 

Ότι πάνω απ’ όλα άνθρωπος είναι αυτός που αντιλαμβάνεται, ονειρεύεται, δημιουργεί, διαμορφώνει το μέλλον του, ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου.