Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Το κίνημα αλληλεγγύης θα γκρεμίσει τις Βάστριες

Σημαντική στιγμή του αγώνα ενάντια στις κλειστές φυλακές για τους πρόσφυγες η απόφαση του ΣτΕ

Με μια σημαντική απόφαση το Συμβούλιο της Επικρατείας «βάζει πάγο» στην κατασκευή του στρατόπεδου συγκέντρωσης, που η κυβέρνηση της ΝΔ, εφαρμόζοντας την αντιπροσφυγική πολιτική που έχουν συμφωνήσει όλες οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ε.Ε., στήνει στην Βάστρια. Η απόφαση του ΣτΕ, αν εφαρμοστεί, οδηγεί σε πάγωμα των εν εξελίξει εργασιών, μετά από προσφυγή που κατέθεσαν οι τοπικές κοινότητες της περιοχής (με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας), τόσο για το στρατόπεδο όσο και για το δρόμο πρόσβασης σε αυτό αφού δεν υπάρχουν οι σχετικές περιβαλλοντικές μελέτες.

Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά θεωρεί σημαντική εξέλιξη αυτή την απόφαση που υπογραμμίζουμε πως ήρθε μετά από την παρέμβαση των τοπικών κοινοτήτων της περιοχής. Ωστόσο δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για τις ενέργειες της κυβέρνησης. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να ανατρέψει την απόφαση αυτή.

Ο κοινός αγώνας εργαζομένων και προσφύγων είναι αυτός που θα βάλει τέλος στην αντιπροσφυγική πολιτική των Ελληνικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Μόνο με τους αγώνες θα ματαιωθεί οριστικά η μετατροπή των νησιών και όλης της χώρας σε μια τεράστια φυλακή για πρόσφυγες και μετανάστες.