Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου στα πλαίσια της κλιμάκωσης σειράς αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα στην Σάμο, αλλά και σε πολλά νησιά του Αιγαίου  για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της δημόσιας υγείας. Αποφάσισε και καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και γενικότερα όλους τους φορείς της υγείας των νησιών μας σε κοινή μέρα δράσης για όλο το Αιγαίο, αφού κοινά είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο οι εργαζόμενοι στην υγεία , αλλά και ο λαός των νησιών μας. Σας καλούμε σε ΚΟΙΝΗ ΜΕΡΑ δράσης σε όλο το Αιγαίο με τα εξής θέματα :

Υγεία

Μεταναστευτικό – Προσφυγικό

Εκτιμούμε πως τα δύο αυτά ζητήματα απασχολούν τον λαό των νησιών μας και χρίζουν άμεση επίλυση. Όλοι μαζί πρέπει να απαιτήσουμε το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν υγεία.

Να απαιτήσουμε την στελέχωση όλων των μονάδων  Υγείας των νησιών μας με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, καθώς και του ΕΚΑΒ .

– Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας

– Επαρκή χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας από το κράτος, που να καλύπτει πραγματικά τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν .

– Για το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, να απαιτήσουμε τον άμεσο απεγκλωβισμό από τα νησιά μας  προσφύγων και μεταναστών ,να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κολαστήριο(Hot Spot), ούτε στην Σάμο, ούτε σε άλλα νησιά, να μεταφερθούν στην Ηπειρωτική Ελλάδα σε ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας και την απαραίτητη υγειονομική τους κάλυψη, να μεταφερθούν και όλες οι υπηρεσίες ασύλου, να εξετάζονται εκεί τα αιτήματα τους ,να τους χορηγηθούν έγγραφα και να μεταβούν με ασφάλεια στις χώρες που επιθυμούν.

Καλούμε τα Σωματεία και όλους τους φορείς στην Υγεία να συμμετέχουν με αποφάσεις τους στην κοινή μέρα δράσης . Το κάθε σωματείο θα καθορίσει εκείνο , τη δράση που θα κάνει την συγκεκριμένη ημέρα.

Προτεινόμενη κοινή μέρα δράσης 15/10/2019

Για το Δ.Σ.

Πρόεδρος                                                                     Η Γραμματέας

Σταμάτης Φιλιππής                                                  Παναγιώτα Λαγογιάννη