Κυρίες / Κύριοι,

Η κατάσταση των συγκοινωνιών στα νησιά μας είναι γνωστή (αραιά δρομολόγια, πανάκριβα εισιτήρια σε αεροπλάνα και πλοία – η πρόσφατη αύξηση των εισιτηρίων στα πλοία απέδειξε οτι το μεταφορικό ισοδύναμο είναι έμμεση επιδότηση των εφοπλιστών –  κακή ή ανύπαρκτη διασύνδεση των νησιών μεταξύ τους).

Ωστόσο, ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα είναι οι χερσαίες συγκοινωνίες οι οποίες ως επί το πλείστον εξυπηρετούνται στη Σάμο από το ΚΤΕΛ.

Τις τελευταίες ημέρες σταμάτησαν τα δρομολόγια της γραμμής Καρλόβασι – Πύργος ενώ η γραμμή Βαθύ  – Πύργος περιορίστηκε σε δύο δρομολόγια την εβδομάδα.

Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης της περιοχής δεν έχουν τρόπο μετακίνησης από και προς τη δουλειά. Το ίδιο ισχύει με τους κατοίκους των χωριών που δεν έχουν άλλο τρόπο μετακίνησης μιας και ταχυδρομείο και τράπεζα δεν υπάρχει στην περιοχή, όπως και με τους νέους της περιοχής που το χρησιμοποιούν για την πρόσβαση στις παραλίες. Ουσιαστικά, έχουμε πλήρη απομόνωση των χωριών της κεντρικής Σάμου από τα δύο βασικά κέντρα του νησιού, Βαθύ και Καρλόβασι.

Θεωρούμε ότι η αυξημένη κίνηση του καλοκαιριού θα έπρεπε να ενισχύει τα δρομολόγια σε όλους τους προορισμούς του νησιού κι όχι να απομονώνει τους κατοίκους.

Απαιτούμε άμεσα να επαναλειτουργήσουν τα δρομολόγια που συνδέουν τα χωριά της κεντρικής Σάμου με την πρωτεύουσα, το Βαθύ, καθώς και με το Καρλόβασι σε καθημερινή βάση για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των χωριών. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με άλλους προορισμούς π.χ. Μαραθόκαμπος,Καλλιθέα, Δρακαίοι

Οι υποψήφιοι βουλευτές

Βρυνιώτη Βασιλική

Πέρρος Γιώργος