Το Δ.Σ. του Συλλόγου  Εργαζομένων  του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου έστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια απαιτώντας να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα  της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου μας .

Ο Σύλλογος επισημαίνει την σοβαρότητα και επικινδυνότητα του προβλήματος και τονίζει ότι για οτιδήποτε συμβεί την ευθύνη θα φέρει  η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο.

Ο Σύλλογος καλεί όλο το Σαμιακό λαό να συμμετέχει στην κινητοποίηση για την υγεία και το προσφυγικό στην  ΠΑΝΑΙΓΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ  15/10/2019.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανοιχτής επιστολής:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριε Υπουργέ σας καλούμε όπως δώσετε άμεσα λύση στο πρόβλημα που υπάρχει από το περασμένο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ στο Νοσοκομείο Σάμου και έχει σχέση με την παιδιατρική κλινική όπου υπηρετεί μόνο μια παιδίατρος.

Με αποτέλεσμα  να παραβιάζεται  συστηματικά η εργατική νομοθεσία έναντι της παιδιάτρου,  να μένει ακάλυπτο το ΚΕΦΙΑΠ από παιδίατρο και φυσικά η κατάσταση να  είναι επικίνδυνη τόσο για τους ασθενείς (παιδιατρική – μαιευτική) όσο και για την ίδια τη γιατρό.

Ο Σύλλογος εργαζομένων σας ενημερώνει ότι για οτιδήποτε συμβεί, την κύρια ευθύνη θα την φέρει εξολοκλήρου η Κυβέρνηση και το υπουργείο σας.

 

Με εκτίμηση,

 

Για το Δ.Σ.

             

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣ                            ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ