Δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία το κομμάτι του δρόμου των Σταυρινήδων το οποίο έκλεισε χθες λόγω κατολίσθησης που προκλήθηκε από την ισχυρή βροχόπτωση.

Έπειτα από την άμεση επέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών, το μεσημέρι της Τετάρτης, έγινε απομάκρυνση των υλικών που εμπόδιζαν τη διέλευση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μηχάνημα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου καθάρισε το δρόμο, ο οποίος ανήκει στην αρμοδιότητά της.

Ωστόσο υπάρχει ακόμη κίνδυνος στο συγκεκριμένο σημείο καθώς δεν αποκλείεται μία ακόμη κατολίσθηση. Το έδαφος, το οποίο είχε ήδη αποσταθεροποιηθεί μετά το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, βρίσκεται σε μια ρευστή κατάσταση και οι πρόσφατες, έντονες βροχοπτώσεις έχουν επιτείνει το πρόβλημα.

Για το λόγο αυτό συνιστάται προσοχή κατά τη διέλευση πεζών και οχημάτων από την περιοχή και μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης.

Σύμφωνα με δηλώσεις των κατοίκων, αυτός είναι ο μοναδικός λειτουργικός δρόμος που ενώνει το χωριό των Σταυρινήδων με την υπόλοιπη Σάμο. Ο δεύτερος, μικρότερος δρόμος που ενώνει τους Σταυρινήδες με τους Μανωλάτες είναι επίσης κλειστός έπειτα από κατολίσθηση.

Photo Credits: Michael Svarnias