ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με το παρόν Δελτίο Τύπου η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Σαμου θέλει να ενημερώσει όλους τους φορείς του τουρισμού πως στο πλαίσιο επανεκκίνησης της τουριστικής περιόδου συνεχίζει να εργάζεται με αισιοδοξία και συνεχείς επαφές που ευελπιστούμε πως θα τονώσουν την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού.

Η πιο πρόσφατη προσπάθεια μας αφορά την συνάντηση σε προσωπικό ραντεβού με τον Αρχιραβίνο της ΙΚΘ κύριο Ααρών Ισραήλ ο οποίος επισκέφθηκε το νησί της Σάμου προκειμένου να πιστοποιηθούν τα κρασιά της ΕΟΣΣ με την ένδειξη kosher. Ο Αρχιραβίνος ο οποίος διαθέτει ένα σημαντικό δίκτυο επαφών με την τουριστική αγορά του Ισραήλ συνομίλησε εκτενώς με τον Αντιπρόεδρο της Ενώσεως μας κύριο Χατζηδημητρίου, ο οποίος είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει για την ιστορία και τα σημαντικά μνημεία της Σάμου αλλά και πιο συγκεκριμένα για την δυναμική και την διάθεση των επαγγελματιών ξενοδόχων να προσφέρουν υψηλής ποιότητας φιλοξενία σε όλους τους επισκέπτες από το Ισραήλ σεβόμενοι πλήρως τις θρησκευτικές τους ιδιαιτερότητες και φροντίζοντας πάντοτε τις διατροφικές τους συνήθειες. Στα πλαίσια της συνάντησης διερευνήθηκαν όλοι οι τρόποι υποδοχής τουριστών από το Ισραήλ στο νησί μας, με προοπτική μάλιστα απευθείας αεροπορικής σύνδεσης του νησιού μας με την χώρα της Μέσης Ανατολής.

Παράλληλα με τις δικές μας επαφές είχαν προηγηθεί και συναντήσεις με την Περιφέρεια και τους  Δήμους και παρούσης της ευκαιρίας θα θέλαμε να τονίσουμε την άψογη συνεργασία που έχουμε και για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και γενικότερα με όλους τους επίσημους φορείς του νησιού μας. Βρισκόμαστε σε συνεχείς επαφές και συνεργαζόμαστε με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, κύριο Στάντζο, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, κα Κάιλα, καθώς και με την Περιφέρεια μέσω της Προϊσταμένης του Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Σάμου, κυρίας Γραμματική Δρίνη, και τον σύμβουλο Τουριστικής Ανάπτυξης Δημοσιότητας & Δημοσίων Σχέσεων, κύριο Άρη Βασιλικό, προωθώντας τις προτάσεις μας για το ασφαλές άνοιγμα και την προσέλκυση και φιλοξενία των επισκεπτών από το Ισραήλ. Συνεχείς είναι και οι επαφές μας με τον κύριο Κασμιρλή αλλά και όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Σάμου θα συνεχίσει να διεκδικεί δυναμικά θετικά αποτελέσματα προσέλκυσης επισκεπτών από την συγκεκριμένη αγορά, η οποία λόγω του συνολικού εμβολιασμού και της επίσημης διμερής συμφωνίας με την χώρα μας θα αποτελέσει τον κύριο στόχο ταξιδιωτών, οι οποίοι με απόλυτη ασφάλεια θα μπορέσουν να επισκεφτούν την χώρα μας, διεκδικώντας ένα σημαντικό ποσοστό, της τάξεως των 2500 χιλιάδων επισκεπτών, να ταξιδέψει στο νησί της Σάμου.

Ευελπιστούμε σε αισιόδοξα και άμεσα αποτελέσματα τα οποία θα παίξουν σημαντικότατο ρόλο στην επιβίωση του τουριστικού μας κλάδου αλλά και στην ανάδειξη της Σάμου ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος,

Εμμ. Βαλής.