Το ντεμπούτο της κάνει φέτος η προσπάθεια “ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ”.

Μια συνεργασία του Δήμου Δυτικής Σάμου και της Κοινότητας Μαραθοκάμπου με ομάδες καλλιτεχνών και επιστημών της Σάμου καθώς και Ελληνικών και Διεθνών φορέων με ενασχόληση στο έργο του Πυθαγόρα.

Από την Κυριακή 29 Αυγούστου έως και τις 02 Σεπτεμβρίου στο παραδοσιακό χωριό Μαραθοκάμπου θα πραγματοποιούνται καθημερινά ευχάριστα και επιμορφωτικά δρώμενα.

Αρχής γενομένης την Κυριακή 29 Αυγούστου από τις 10:30 με την δράση ART FOR MARATHOKAMPOS που πρόκειται για μια μεγάλη ομαδική έκθεση Τέχνης.

Oι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν μια βόλτα στον Μαραθόκαμπο και να γνωρίσουν καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Σάμο.

Τα καλλιτεχνικά έργα θα κοσμούν ιστορικά σημεία και πλατείες του χωριού.

Κατά την διάρκεια της μέρας μουσικά δρώμενα, παρουσιάσεις βιβλίων, αναγνώσεις ποιημάτων, street art και installation θα εκπλήξουν τους επισκέπτες.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 18:00 το απόγευμα με τα επίσημα εγκαίνια του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ και την έναρξη μιας περιπατητικής διαδρομής με ξεναγούς και ιστορίες που θα μεταφέρουν τους παρευρισκόμενους σε εποχές και στιγμές του παρελθόντος και θα αφουγκραστούν την ζωή αλλοτινών χρόνων.

Με το κλείσιμο των ξεναγήσεων, μουσική και συζητήσεις εντυπώσεων καθώς και συλλογή ιστορικών πληροφοριών και γεγονότων από τους κατοίκους του χωριού για τον εμπλουτισμό του αρχείου της Κοινότητας.

Από την Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και την Πέμπτη 02 Σεπτεμβρίου οι επισκέπτες θα γνωρίσουν “ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ”, ένα πιλοτικό µοντέλο σύνδεσης Φιλοσοφίας και Επιστήµης.
Μέσα από συµµετοχικά βιωµατικά εργαστήρια, µουσικής, µαθηµατικών, µηχανικής, ιστορίας τέχνης, βασικές αρχές φιλοσοφίας, αυτοανάπτυξης και πρωτότυπα µαθήµατα συλλογιστικής σκέψης, µικροί και µεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία, να προσεγγίσουν τις διδαχές του Πυθαγόρα.

Στις πλατείες του Μαραθόκαμπου 30,31/08 και 01,02/09 και ώρες 17:30-18:30 για ηλικίες έως 14 ετών και 19:00-20:00 για ενήλικες.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν παράλληλα και διαδικτυακά.
Στο site www.stepsofpyhtagora.eu θα βρείτε αναλυτικό πρόγραμμα και ώρες προβολής.

Όλα τα δρώμενα πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους και τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη.

Σας περιμένουμε να αποχαιρετήσουμε με Τέχνη, Πολιτισμό και Επιστήμη το φετινό καλοκαίρι.