Με αφορμή την απαίτηση του Συλλόγου γυναικών Μυτιληνιών για την στελέχωση του περιφερειακού Ιατρείου του χωριού,μίλησε  τηλεφωνικά ο τοπικός σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας  Μυτιληνιών Ευάγγελος Καπλατζής  ,στη πρωινή   ραδιοφωνική εκπομπή “Στις 10 με τόνο” στους 99,8 fm της Βιολέτας Τριπόδη .

Προς απάντηση των αιτημάτων  του Συλλόγου γυναικών ο κ. Ευάγγελος Καπλατζής, είπε πως  το περιφερειακό Ιατρείου του χωριού καλύπτει τις ανάγκες  των κατοίκων του  σε ικανοποιητικό επίπεδο, οποιαδήποτε άλλη γνώμη ανήκει σε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις ορισμένων,τόνισε .

Επίσης ο σύμβουλος της  Δ.Κ  Μυτιληνιών αναφέρθηκε στις πολύ καλές υπηρεσίες που προσφέρει τόσο ο Γενικός  Ιατρός  Γιάννης  Γαλανόπουλος  όσο και η αγροτικός  Ιατρός κ. Σφαντού  σε  συνδυασμό με την ύπαρξη μαιευτή, που όπως δήλωσε παρέχουν  αναβαθμισμένες  υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής .

Τέλος αναφέρθηκε στην αρωγή του Δήμου αλλά και  στις  χορηγίες ιδιωτών ώστε το Π. Ιατρείο να αποτελεί έναν σύγχρονο χώρο με τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την υγιεινή και την ασφάλεια του ασθενή .

Ενδεικτικά τα αιτήματα του Συλλόγου γυναικών Μυτιληνιών για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας  είναι :

  • Να στελεχωθεί το ιατρείο με μόνιμο προσωπικό, με δύο γιατρούς γενικής ιατρικής, μαία και νοσηλεύτρια και να λειτουργεί κάθε μέρα. Δεν είναι δυνατόν ένας γιατρός, μία ή δύο φορές την εβδομάδα να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
  • Πρόσληψη μόνιμης καθαρίστριας για καθαρισμό και απολύμανση κάθε μέρα.
  • Εξοπλισμός με απινιδωτή, οξυγόνο, καρδιογράφο.
  • Θερμομέτρηση και δωρεάν Τεστ για κορονοϊό.
  • Επαρκές υγειονομικό υλικό και μέσα ατομικής προστασίας.