Την αναβάθμιση του εξοπλισμού του Δασονομείου Ικαρίας ζητά με έγγραφο του  προς το Υουργελιο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, ο Δήμος Ικαρίας.                          Συγκεκριμένα  το έγγραφο αναφέρει :    «Σας αποστέλλουμε γραπτά τις ανάγκες σε υλικό εξοπλισμό που απαιτούνται  για την όσο το δυνατόν αξιοπρεπέστερη λειτουργία του Δασονομείου Ικαρίας. Αυτή τη στιγμή το Δασονομείο Ικαρίας λειτουργεί με ένα (1) τζιπ και μια (1) μηχανή για ολόκληρο το νησί, το οποίο στο μεγαλύτερο ποσοστό του καλύπτεται από δάση και δασικές εκτάσεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει με αυτά τα δύο (2) οχήματα, σε καθημερινή βάση,  να καλύπτονται διακόσια πενήντα πέντε (255) τετραγωνικά χιλιόμετρα, τις περισσότερες φορές, δύσβατες περιοχές στις οποίες επικρατούν συχνά δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ως εκ τούτου υπάρχει άμεση ανάγκη να ενισχυθεί το Δασονομείο Ικαρίας με άλλη μία (1) μηχανή και ένα (1) αυτοκίνητο, το οποίο θα πρέπει να είναι φορτηγάκι 4Χ4, με πυροσβεστική αντλία έτσι ώστε να έχει διπλή χρησιμότητα σε αναδασώσεις και σε σβήσιμο πυρκαγιάς. Επιπλέον, να σταλεί υλικοτεχνικός εξοπλισμός που προβλέπεται για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δασικών μονάδων (GPS, ασύρματοι, φακοί , κυάλια) .

Παρακαλούμε πολύ όπως μεριμνήσετε ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα οι ανάγκες αυτές έτσι ώστε να λειτουργήσει το Δασονομείο Ικαρίας με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών με γνώμονα πάντα και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε ένα ακριτικό νησί όπως η Ικαρία.

 

Μετά    τιμής

Ο  Δήμαρχος   Ικαρίας                                                                                

Στέλιος   Σταμούλος