ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 11/6, οι Δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου προχώρησαν σε ανακοίνωση αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από την Τετάρτη 12/6 έως και την Παρασκευή 14/6, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται για το τριήμερο αυτό.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, γίνεται για μία ακόμη φορά φανερή η έλλειψη υποδομών με ευθύνη του κράτους, η οποία οδηγεί πλέον όλο και πιο συχνά σε κλείσιμο των σχολικών μονάδων, επειδή γνωρίζουν οι υπεύθυνοι ότι οι υποδομές δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του λαού και, ακόμη πιο συγκεκριμένα, οι σχολικές υποδομές δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Θυμίζουμε ότι, στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, τα σχολεία έκλεισαν λόγω κρύου, λόγω βροχής, ακόμη και λόγω σεισμού 4 ρίχτερ, ο οποίος εάν είχε γίνει σε περιοχή που υπήρχαν αντισεισμικά κτίρια και ασφαλείς εγκαταστάσεις, δε θα είχε προκαλέσει καμία απολύτως ανησυχία.

Είναι εγκληματική η πολιτική που μας δίνει να καταλάβουμε ότι η ζωή μας και η καθημερινότητά μας είναι πλέον ένα μεγάλο ρίσκο.

Απαιτούμε να υπάρχουν υποδομές και εξοπλισμός που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Κτίρια που να είναι προστατευμένα και ασφαλή από κάθε καιρικό φαινόμενο. Θέρμανση και κλιματισμός σε κάθε σχολική αίθουσα, αντιπλημμυρικά έργα παντού και αντισεισμικά σχολεία στα οποία δε θα τρέμει ο κάθε γονιός να στείλει το παιδί του.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο τριήμερο που τίθενται οι σχολικές μονάδες σε αναστολή λειτουργίας, η ασάφεια για το αν αυτή αφορά οποιαδήποτε σχολική δραστηριότητα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας μόνο επιπλέον προβλήματα δημιουργεί. Η σχετική οδηγία θα πρέπει να δοθεί άμεσα και εγγράφως απ’ τη ΔιΠΕ και  τους Δήμους και να είναι σαφής και ενιαία για όλα τα σχολεία.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γραμματέας

Χρήστος Πανούσος                                                          Φώτης Μαντζώρος