Ανοίγει και πάλι τις εμβληματικές του θύρες για το κοινό, το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου από τις 20 Μαϊου 2022.

Μετά την ολοκλήρωση εργασιών αναμόρφωσης βασικών δομών του χώρου, το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου προσκαλεί και πάλι τους λάτρεις της οινικής ιστορίας και παράδοσης σε μια  μοναδική περιήγηση στα στοιχεία εκείνα που έχουν κάνει το σαμιώτικο κρασί, ονομαστό σε όλον τον κόσμο!

Το Μουσείο Οίνου μουσείο στεγάζεται σε ένα πέτρινο κτίριο του 19ου αιώνα, το οποίο λειτουργούσε ακόμη και πριν από την ίδρυση του Συνεταιρισμού (1934) ως οιναποθήκη και βαρελοποιείο. Μετατράπηκε σε μουσειακό χώρο και υπόσχεται να σας ταξιδέψει σε όλα εκείνα που προσδιορίζουν τη μοναδικότητα του σαμιακού αμπελώνα, τη δύναμη και την εφευρετικότητα του ανθρώπου, τη χειρωνακτική εργασία και το “μεράκι” των αμπελοκαλλιεργητών για την παραγωγή του μοναδικού μοσχάτου σταφυλιού.

Μπορείτε να δείτε: Τη φυσική αναπαράσταση της καλλιέργειας σε “πεζούλες ξερολιθιάς”, το “καλύβι” και το “πατητήρι”, παλαιές φωτογραφίες και συλλεκτικές φιάλες, χειρόγραφα αρχεία καταγραφής της παραγωγής,  εργαλεία και σκεύη από την τέχνη της  βαρελοποιίας, παμπάλαια μηχανήματα οινοποίησης αλλά και τεράστιες ξύλινες οινοδεξαμενές του προηγούμενου αιώνα, χωρητικότητας έως και 80 τόνων. Ακόμη, εκτίθενται τα σημαντικότερα από τα εκατοντάδες διεθνή βραβεία και μετάλλια με τα οποία έχουν τιμηθεί τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου.

info:

Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου, περιοχή Μαλαγάρι.

Τιμή εισόδου: 5 ευρώ/ανά άτομο για ενήλικες.

Παιδιά έως 12 ετών: Δωρεάν

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, από Τρίτη έως και Παρασκευή: 10.30 έως 17:00

Σάββατο και Κυριακή: 10:00 έως 17:00.

Προκαθορισμένες ώρες ξεναγήσεων στο Μουσείο Οίνου, με γευσιγνωστική δοκιμή οίνων:

11:00, 13:00 και 15:00

Τηλ. για προκρατήσεις ομαδικών ξεναγήσεων:  22730 87510 εσωτ. 548 και ηλεκτρονικά στο: https://www.samoswine.gr/%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%85/

 

 

 

Για την ασφαλέστερη ξενάγησή σας, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ για τη χρήση μάσκας εντός των χώρων.